Att laga indiskt hemma behöver inte vara svårt. Ikväll bjuder vi på en färgstark och doftande rätt med kryddstekt torsk, ugnsrostad potatis med ingefära och koriander och en frisk sallad med limesyltad rödlök. Slå dig ner och njut av smaksensationerna från ett av världens mest älskade kök!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Torsk
4 g
Milda Mahal
2 st
Tomat
1 st
Gurka
½ st
Rödlök
1 st
Lime
75 g
Yoghurt
1 st
Mynta & koriander
500 g
Potatis
5 g
Ginger Ninja
½ st
Vitlöksklyfta
½ g
Chiliflakes
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till inläggning
½ tsk
Socker till inläggning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, Ginger Ninja och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, halvera rödlök och skär den i tunna skivor.
Halvera lime.
Blanda socker, salt och en generös skvätt limesaft i en stor skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
När det återstår 12 min av potatisens tillagningstid, torka fisk med hushållspapper och krydda med Milda Mahal och en nypa salt.
Lägg fisk i en ugnsform med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, finhacka mynta och koriander var för sig.
Grovhacka tomat och gurka.
Blanda potatis med koriander och chiliflakes precis innan servering.
Blanda tomat, mynta och gurka med den limesyltade rödlöken.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp fisk, tomatsallad och potatis på tallrikar.
Servera med vitlöksyoghurt.