topBanner
Halloumifritters

Halloumifritters

med kålsallad, asiatisk dressing och chili

Upplev magnifika smakkompositioner med dessa halloumifritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.

Taggar:VegetariskSnabbOne Pan
Allergener:glutensesamsojaäggsenapjordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vitlöksflörter

150 g

Kålmix

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, sesam, soja)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

1 st

Ekologisk lime

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 påse

Koriander

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

½ st

Chili

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)

6 msk

Vetemjöl* (steg 2)

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3619 kJ
Energi (kcal)865 kcal
Fett56 g
varav mättat18 g
Kolhydrater49 g
varav socker15 g
Protein40 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Riv halloumi och oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

2

Vispa ägg* [2 st | 4 st] och Vitlöksflörter i en bunke. Tillsätt morot, halloumi, salladslök och chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl* [1 dl | 2 dl] och en generös nypa peppar*.

TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Forma smeten till fritters (2 per person), och stek i 5-6 min per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta. Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.

4

Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda en skvätt olivolja*, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Tillsätt kålmix, gurka och jordnötter, och vänd salladen.

5

Blanda asiatisk dressing med majonnäs i en skål. Grovhacka koriander.

6

Fördela fritters och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med koriander och servera med asiatisk majodressing och limeklyftor.