HelloFresh
topBanner
Halloumifritters

Halloumifritters

med kålsallad, asiatisk dressing och chili

Upplev magnifika smakkompositioner med dessa halloumifritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.

Taggar:VegetariskSnabbOne Pan
Allergener:mjölkäggglutensesamsojasenapjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

½ st

Chili

4 g

Vitlöksflörter

150 g

Kålmix

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, sesam, soja)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

1 st

Lime

1 påse

Koriander

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)

100 g

Vetemjöl*

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3646 kJ
Energi (kcal)872 kcal
Fett56 g
varav mättat18 g
Kolhydrater51 g
varav socker14 g
Kostfiber11 g
Protein40 g
Kolesterol0 mg
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Riv halloumi och oskalad morot. Skiva salladslök tunt.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers].

2

Vispa ägg* tillsammans med Vitlöksflörter i en bunke.

Tillsätt morot, halloumi, salladslök och chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl* och en generös nypa peppar*.

TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lite av smeten och stek i 5-6 min på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta - räkna med 2 fritters per person.

Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.

4

Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter.

Blanda en skvätt olivolja*, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål.

Tillsätt kålmix och jordnötter, och vänd salladen.

5

Blanda den asiatiska dressingen med majonnäs i en skål.

Grovhacka koriander.

6

Fördela fritters och kålsallad mellan era tallrikar.

Garnera med koriander och servera med asiatisk majodressing och limeklyftor.