HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHalloumifritters
topBanner
Halloumifritters

Halloumifritters

med kålsallad, asiatisk dressing och chili

Upplev magnifika smakkompositioner med dessa halloumifritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.

Taggar:VegetariskSnabbOne Pan
Allergener:mjölkglutensesamsojaäggsenapjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Koriander

4 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

20 g

Morot

50 g

Salladslök

1 st

Chili

20 g

Vitlöksflörter

6.67 msk

Kålmix

2 st

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, sesam, soja)

efter behov

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Lime

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

Ingår inte i din leverans

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

Ägg*

(Innehållerägg)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3464.5854 kJ
Energi (kcal)828.0558 kcal
Fett54.841 g
varav mättat19.4 g
Kolhydrater43.1027 g
varav socker8.4 g
Protein38.7475 g
Salt3.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv halloumi och oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. 

2

Vispa ägg* tillsammans med Vitlöksflörter i en bunke. Tillsätt morot, halloumi, salladslök och chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl* och en generös nypa peppar*. TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lite av smeten och stek i 5-6 min på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta - räkna med 2 fritters per person. Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.

4

Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda en skvätt olivolja*, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Tillsätt kålmix och jordnötter, och vänd salladen.

5

Blanda den asiatiska dressingen med majonnäs i en skål. Grovhacka koriander.

6

Fördela fritters och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med koriander och servera med asiatisk majodressing och limeklyftor.