HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFräsch Halloumiburgare
topBanner
Fräsch halloumiburgare

Fräsch halloumiburgare

med krispiga pommes och picklad grönsakssalsa

Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt halloumin sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, gurka och rödlök.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfiteräggglutenmjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Mynta

1 st

Rödlök

1 st

Salladslök

1 st

Gurka

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

2 st

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållasesam, soja, nötter)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

60 g

Salladsmix

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

3 tsk

Socker* (steg 3)

1 dl

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3920.1987 kJ
Energi (kcal)936.95 kcal
Fett39.6197 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater102.92 g
varav socker26.1 g
Protein37.9575 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min.

2

Skiva rödlök och salladslök tunt. Finhacka gurka och myntablad. Skölj salladsmix.

3

Hetta upp socker* [3 tsk | 6 tsk], vitvinsvinäger och vatten* [1 dl | 2 dl] i en liten kastrull. Tillsätt rödlök när sockret har smält och låt sjuda i ca 2 min.

4

Fiska upp rödlöken från kastrullen och lägg den i en skål. Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera med hälften. Lägg gurka, salladslök och mynta i skålen med rödlök. Låt vinägern svalna och häll den sedan över grönsakerna.

5

Värm upp briochebullar hela i ugnen i 3-4 min. Skär halloumi i 1,5 -2 cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i 4-5 min på varje sida.

6

Dela briochebullar och bre majonnäs på både topp och botten. Bygg din burgare med salladsmix, halloumi och salsa. Servera med pommes.