
Fräsch halloumiburgare
med krispiga pommes och picklad grönsakssalsa
Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt halloumin sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, gurka och rödlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Mynta
1
Rödlök
1
Salladslök
1
Gurka
25
Vitvinsvinäger
2
Briochebröd
200
Halloumi
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
60
Salladsmix
500
Potatis
Ingår inte i din leverans
3
Socker (steg 3)
1
Vatten (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min.
Skiva rödlök och salladslök tunt. Finhacka gurka och myntablad. Skölj salladsmix.
Hetta upp socker* [3 tsk | 6 tsk], vitvinsvinäger och vatten* [1 dl | 2 dl] i en liten kastrull. Tillsätt rödlök när sockret har smält och låt sjuda i ca 2 min.
Fiska upp rödlöken från kastrullen och lägg den i en skål. Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera med hälften. Lägg gurka, salladslök och mynta i skålen med rödlök. Låt vinägern svalna och häll den sedan över grönsakerna.
Värm upp briochebullar hela i ugnen i 3-4 min. Skär halloumi i 1,5 -2 cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i 4-5 min på varje sida.
Dela briochebullar och bre majonnäs på både topp och botten. Bygg din burgare med salladsmix, halloumi och salsa. Servera med pommes.