Fräsch halloumiburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fräsch halloumiburgare

Fräsch halloumiburgare

med krispiga pommes och picklad grönsakssalsa

Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt halloumin sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, gurka och rödlök.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Mynta

1

Rödlök

1

Salladslök

1

Gurka

25

Vitvinsvinäger

2

Briochebröd

200

Halloumi

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

60

Salladsmix

500

Potatis

Ingår inte i din leverans

3

Socker (steg 3)

1

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)682 kcal
Energi (kJ)2853 kJ
Fett33.86 g
varav mättat16.4 g
Kolhydrater60.26 g
varav socker18.1 g
Protein30.39 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min.

Förbered grönsaker
2

Skiva rödlök och salladslök tunt. Finhacka gurka och myntablad. Skölj salladsmix.

Pickla rödlök
3

Hetta upp socker* [3 tsk | 6 tsk], vitvinsvinäger och vatten* [1 dl | 2 dl] i en liten kastrull. Tillsätt rödlök när sockret har smält och låt sjuda i ca 2 min.

Förbered salsa
4

Fiska upp rödlöken från kastrullen och lägg den i en skål. Låt kastrullen stå kvar och vinägern reducera med hälften. Lägg gurka, salladslök och mynta i skålen med rödlök. Låt vinägern svalna och häll den sedan över grönsakerna.

Stek halloumi
5

Värm upp briochebullar hela i ugnen i 3-4 min. Skär halloumi i 1,5 -2 cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i 4-5 min på varje sida.

Servera
6

Dela briochebullar och bre majonnäs på både topp och botten. Bygg din burgare med salladsmix, halloumi och salsa. Servera med pommes.