Grekiska blandfärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekiska blandfärstacos

Grekiska blandfärstacos

med vitlöksyoghurt och kalamataoliver

Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi lagar underbara blandfärstacos. Vi steker blandfärs och kalamataoliver som blixtsnabbt får medelhavssmak av vår kryddblandning som vi kallar för Medelhavets Pärla. Vi bygger våra krispiga blandfärstacos med kål, rödlök, blandfärs, tomat och en svalkande vitlöksyoghurt!

Taggar:
One Pan
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Blandfärs

40

Kalamataoliver

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1

Tomat

½

Rödlök

4

Medelhavets Pärla

4

Köttbuljong

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

½

Vitlöksklyfta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)828 kcal
Energi (kJ)3466 kJ
Fett43.21 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater68.92 g
varav socker8.6 g
Protein35.92 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft om du inte äger en mikrovågsugn. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Grovhacka tomat. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Grovhacka oliver.

Stek blandfärs
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs i 4-5 min, eller tills det är brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered vitlöksyoghurt
3

Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. TIPS: Använd mindre vitlök om inte alla gillar det.

Värm tortillas
4

Om du använder mikrovågsugn, placera tortillas på en tallrik och värm upp dem i 30-60 sek. Om du använder ugnen, vik in tortillas i aluminiumfolie och värm upp i 5 min. 

Krydda köttfärs
5

Rör i Medelhavets Pärla, köttbuljong, oliver och en skvätt vatten* i stekpannan. Stek i 1 min, och smaka sen av med en generös nypa salt* och peppar*.  TIPS: Servera oliver vid sidan av om inte alla gillar dem!

Servera
6

Sätt fram alla ingredienser på bordet. Bygg tacos med tortillas, salladsmix, köttfärs, tomat och rödlök. Ringla över vitlöksyoghurt och servera.