HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGrekisk Inspirerad Tortelloni
topBanner
Grekisk-inspirerad tortelloni

Grekisk-inspirerad tortelloni

med krämig ostdressing och kalamataoliver

Grekland eller Italien? Ikväll behöver ni inte välja, kvällens recept bjuder nämligen på smaker från båda länderna. Vi lagar en härlig pastarätt med tortelloni, paprika, rödlök, grekisk salladsost, och kalamataoliver. Vi serverar vår ljuvliga pasta med en krämig ostdressing och färsk persilja.

Taggar:One PanSnabbVegetarisk
Allergener:MjölkÄggGlutenVete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(InnehållerMjölk, Ägg, Gluten, VeteKan innehållaSenap, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rödlök

1 st

Paprika

250 g

Körsbärstomater

1 portionspåse

Oregano

1 portionspåse

Bladpersilja

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

100 g

Grekisk salladsost

(InnehållerMjölk)

½ paket

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

40 g

Kalamataoliver

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)811 kcal
Energi (kJ)3394 kJ
Fett43.9 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater72.8 g
varav socker19.2 g
Protein27.71 g
Salt3.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta och koka under omrörning i 4-5 min tills ‘al dente’. Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök [½ st, 2P] tunt. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skölj och grovhacka spenat. Grovhacka oliver. Halvera körsbärstomater. Finhacka oregano och persilja.

3

Blanda olivolja* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | ½ tsk], peppar*, hälften av oreganon, hälften av persiljan, och hälften av vitlöken i en stor skål.

4

Tillsätt färdig pasta, salladsost [2 msk | 4 msk], och grönsaker till skålen med vitlöksoljan. 

5

Smula ner resterande salladsost i en liten skål och blanda med gräddfil [½ paket, 2P], och resterande vitlök och oregano. Krydda med peppar*.

6

Lägg upp pasta och grönsaker i skålar. Skeda över ostdressing och garnera med persilja.