Grekisk-inspirerad tortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk-inspirerad tortelloni

Grekisk-inspirerad tortelloni

med krämig ostdressing och kalamataoliver

Grekland eller Italien? Ikväll behöver ni inte välja, kvällens recept bjuder nämligen på smaker från båda länderna. Vi lagar en härlig pastarätt med tortelloni, paprika, rödlök, grekisk salladsost, och kalamataoliver. Vi serverar vår ljuvliga pasta med en krämig ostdressing och färsk persilja.

Taggar:
One Pan
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

1

Vitlöksklyfta

½

Rödlök

1

Paprika

250

Körsbärstomater

1

Oregano

1

Bladpersilja

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

40

Kalamataoliver

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)811 kcal
Energi (kJ)3394 kJ
Fett43.9 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater72.8 g
varav socker19.2 g
Protein27.71 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta och koka under omrörning i 4-5 min tills ‘al dente’. Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök [½ st, 2P] tunt. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skölj och grovhacka spenat. Grovhacka oliver. Halvera körsbärstomater. Finhacka oregano och persilja.

Blanda vitlöksolja
3

Blanda olivolja* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | ½ tsk], peppar*, hälften av oreganon, hälften av persiljan, och hälften av vitlöken i en stor skål.

Blanda pasta & grönsaker
4

Tillsätt färdig pasta, salladsost [2 msk | 4 msk], och grönsaker till skålen med vitlöksoljan. 

Förbered ostdressing
5

Smula ner resterande salladsost i en liten skål och blanda med gräddfil [½ paket, 2P], och resterande vitlök och oregano. Krydda med peppar*.

Servera
6

Lägg upp pasta och grönsaker i skålar. Skeda över ostdressing och garnera med persilja.