HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGrekisk Biff
topBanner
Grekisk biff

Grekisk biff

med bulgurtabbouleh och smulad salladsost

När fick du familjen att le runt middagsbordet senast? Med detta recept kan du vara säker på att sprida glädje - dessa saftiga grekiska köttfärsbiffar smaksatta med salladsost har en härlig sälta, och vår färgglada tabbouleh är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. En rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta. Full poäng med andra ord!

Taggar:MjölkfriBarnvänlig
Allergener:mjölksellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

250 g

Nötfärs

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

½ st

Rödlök

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

2 st

Tomat

1 st

Gurka

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Ekologisk citron

4 g

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 5)

4 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)774 kcal
Energi (kJ)3240 kJ
Fett40.77 g
varav mättat18.8 g
Kolhydrater48.09 g
varav socker19.1 g
Protein47.08 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller till den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen.

2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Blanda rödlök [1 msk | 2 msk], nötfärs, panko, Medelhavets Pärla, ägg* [1 st | 2 st], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en bunke. Smula ner halva salladsosten och blanda väl. Forma färsen till 2 cm tjocka biffar - 1 biff per person.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min per sida, eller tills precis genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Dela citron i klyftor. Finhacka persilja. Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa persilja, salt* och peppar* i en skål.

5

Finhacka gurka och tomat. Blanda färdigkokt bulgur, tomat, gurka, resterande rödlök i en stor skål. Rör ner persilja, citronjuice, olivolja* [1 msk | 2 msk] i skålen, och krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela tabbouleh och köttfärsbiffar på era tallrikar. Smula över resterande salladsost, ringla över persiljedressing och servera med citronklyftor.