På jakt efter en nyttig middag med massor av härliga vegoingredienser? Vår linssallad är fullproppad med goda grönsaker och får underbar smak av färska örter, honung- och senapsdressing och krämig getost. En lättlagad och mättande paus i vardagen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
390 g
Gröna linser
(Kan innehålla spår av: Gluten)
450 g
Sötpotatis
4 g
Harissakrydda
½ st
Granatäpple
100 g
Getost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Mynta & koriander
20 g
Cashewnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
1 st
Rödlök
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
12.5 g
Honung
15 g
Senap
(Innehåller: Senap)
½ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till linser
½ msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
½ dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Häll av och skölj gröna linser.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora kuber.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Grovhacka mynta och koriander.
Placera sötpotatis och lök på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vitlök och harissakrydda i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt gröna linser, grönsakbuljong och salt och stek i 3–4 min, eller tills genomvarmt.
Under tiden, blanda honung, senap, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Vispa ihop getost med vatten och en nypa peppar till en sås med hjälp av en gaffel i en ny liten skål.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.
Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Låt färdiga rotfrukter svalna i 3–4 min.
Blanda rostade rotfrukter och honung- och senapsdressing i en stor skål.
Lägg upp linser och rotfrukter i skålar.
Toppa med granatäpple, hackade örter och cashewnötter.
Ringla över getostdressing.