Grön linssallad och getostdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grön linssallad och getostdressing

Grön linssallad och getostdressing

med granatäpple och färska örter

På jakt efter en nyttig middag med massor av härliga vegoingredienser? Vår linssallad är fullproppad med goda grönsaker och får underbar smak av färska örter, honung- och senapsdressing och krämig getost. En lättlagad och mättande paus i vardagen.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Comfort Food
Allergener:
Mjölk
Nötter
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

390 g

Gröna linser

(Kan innehålla spår av: Gluten)

450 g

Sötpotatis

4 g

Harissakrydda

½ st

Granatäpple

100 g

Getost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Mynta & koriander

20 g

Cashewnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

12.5 g

Honung

15 g

Senap

(Innehåller: Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till linser

½ msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2637 kJ
Energi (kcal)630 kcal
Fett24.6 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater74.1 g
varav socker17.7 g
Protein22.7 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Häll av och skölj gröna linser.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora kuber.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Grovhacka mynta och koriander.

Rosta rotfrukter
2

Placera sötpotatis och lök på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek linser
3

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vitlök och harissakrydda i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt gröna linser, grönsakbuljong och salt och stek i 3–4 min, eller tills genomvarmt.

Under tiden, blanda honung, senap, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Vispa ihop getost med vatten och en nypa peppar till en sås med hjälp av en gaffel i en ny liten skål.

Förbered granatäpple
4

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.

Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Blanda sallad
5

Låt färdiga rotfrukter svalna i 3–4 min.

Blanda rostade rotfrukter och honung- och senapsdressing i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp linser och rotfrukter i skålar.

Toppa med granatäpple, hackade örter och cashewnötter.

Ringla över getostdressing.