1 st
Koriander
1.5 dl
Rödlök
Vitlöksklyfta
Potatis
Zucchini
Kycklingbuljong
Garam masala
Nötfärs
Kokosmjölk
Lime
Gul currypasta
(Innehållersenap)Vatten*
Finhacka rödlök och vitlök. Tärna potatis och zucchini i 2 cm stora bitar. Grovhacka koriander, även stjälkarna. Skär lime i klyftor. Värm olja* i en stor djup stekpanna (eller kastrull) på medelvärme och bryn löken under omrörning tills den är mjuk, 5 min. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min.
Häll garam masala över löken och rör om i 1 min. Tillsätt potatis och zucchini. Lös upp kycklingbuljong i vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en bunke. Häll sedan buljongen över grönsakerna. Lägg ett lock på stekpannan, sänk värmen och låt sjuda tills potatisen är färdigkokt, 15-20 min.
Medan grönsakerna puttrar på spisen, blanda nötfärsen i en skål tillsammans med halva koriandern, en nypa salt* och peppar*. Hetta upp lite olja* i ytterligare en stekpanna på medelvärme. Under tiden rullar du köttfärsen till små bollar, ungefär 5 per person. Stek köttbullarna i 12-14 min tills de är genomstekta och har en jämn, fin yta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiga när köttet i mitten är utan inslag av rosa.
Häll kokosmjölken och currypasta (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) över köttbullarna, rör runt och låt sjuda i 3-5 min. Pressa en skvätt limejuice över köttbullarna efter behag, och låt såsen reducera något.
När potatisen är genomkokt tar du av locket och låter grönsakerna puttra under omrörning i några minuter tills vätskan nästan har kokat bort helt.TIPS: Var noga med att röra i botten så att det inte bränns vid.
Sleva upp grönsakerna i två skålar och toppa med köttbullar och smaskig sås. Garnera med resterande koriandern och servera med limeklyftor.