HelloFresh
Garam masala curry

Garam masala curry

med köttbullar, potatis och koriander

Barnvänlig

Slut dina ögon, ta en gaffel av vår goa Garam Masala och se Taj Mahals stolta torn hägra i horisonten. Ta en gaffel till och låt svensk potatis samsas med köttbullar och zucchini i ett guldfärgat indiskt hav av enkla delikatesser som tas till nästa nivå med en nypa skogsgrön koriander.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

220 g

Zucchini

1 påse

Koriander

½ paket

Kycklingbuljong

3 g

Garam masala

250 g

Nötfärs

250 ml

Kokosmjölk

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

150 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3364 kJ
Energi (kcal)804 kcal
Fett40 g
varav mättat28 g
Kolhydrater72 g
varav socker31 g
Kostfiber10 g
Protein34 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka rödlök och vitlök. Tärna potatis och zucchini i 2 cm stora bitar. Grovhacka koriander, även stjälkarna. Skär lime i klyftor.

Värm olja* i en stor djup stekpanna (eller kastrull) på medelvärme och bryn löken under omrörning tills den är mjuk, 5 min. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min.

2

Häll garam masala över löken och rör om i 1 min. Tillsätt potatis och zucchini.

Lös upp kycklingbuljong i vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en bunke. Häll sedan buljongen över grönsakerna.

Lägg ett lock på stekpannan, sänk värmen och låt sjuda tills potatisen är färdigkokt, 15-20 min.

3

Medan grönsakerna puttrar på spisen, blanda nötfärsen i en skål tillsammans med halva koriandern, en nypa salt och peppar.

Hetta upp lite olja* i ytterligare en stekpanna på medelvärme. Under tiden rullar du köttfärsen till små bollar, ungefär 5 per person. Stek köttbullarna i 12-14 min tills de är genomstekta och har en jämn, fin yta.

VIKTIGT: Köttbullarna är färdiga när köttet i mitten är utan inslag av rosa.

4

Häll kokosmjölken och currypasta (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) över köttbullarna, rör runt och låt sjuda i 3-5 min.

Pressa en skvätt limejuice över köttbullarna efter behag, och låt såsen reducera något.

5

När potatisen är genomkokt tar du av locket och låter grönsakerna puttra under omrörning i några minuter tills vätskan nästan har kokat bort helt.

TIPS: Var noga med att röra i botten så att det inte bränns vid.

6

Sleva upp grönsakerna i två skålar och toppa med köttbullar och smaskig sås. Garnera med resterande koriandern och servera med limeklyftor.

Smaklig måltid!