Skip to main content
Garam masala curry

Garam masala curry

med köttbullar, potatis och koriander

3.6
(48)

.

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid40 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

500

Potatis

1

Zucchini

2.5

Kycklingbuljong

3

Garam masala

Nötfärs

250

Kokosmjölk

1

Citrusfrukt

25

Gul currypasta

Ingår inte i din leverans

1.5

Vatten

Näringsvärden

Energi (kcal)14 kcal
Energi (kJ)58 kJ
Fett0.1 g
Kolhydrater2.9 g
varav socker0.5 g
Protein0.3 g

Instruktioner

1

Finhacka rödlök och vitlök. Tärna potatis och zucchini i 2 cm stora bitar. Grovhacka koriander, även stjälkarna. Skär lime i klyftor. Värm olja* i en stor djup stekpanna (eller kastrull) på medelvärme och bryn löken under omrörning tills den är mjuk, 5 min. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min.

2

Häll garam masala över löken och rör om i 1 min. Tillsätt potatis och zucchini. Lös upp kycklingbuljong i vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en bunke. Häll sedan buljongen över grönsakerna. Lägg ett lock på stekpannan, sänk värmen och låt sjuda tills potatisen är färdigkokt, 15-20 min.

3

Medan grönsakerna puttrar på spisen, blanda nötfärsen i en skål tillsammans med halva koriandern, en nypa salt* och peppar*. Hetta upp lite olja* i ytterligare en stekpanna på medelvärme. Under tiden rullar du köttfärsen till små bollar, ungefär 5 per person. Stek köttbullarna i 12-14 min tills de är genomstekta och har en jämn, fin yta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiga när köttet i mitten är utan inslag av rosa.

4

Häll kokosmjölken och currypasta (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) över köttbullarna, rör runt och låt sjuda i 3-5 min. Pressa en skvätt limejuice över köttbullarna efter behag, och låt såsen reducera något.

5

När potatisen är genomkokt tar du av locket och låter grönsakerna puttra under omrörning i några minuter tills vätskan nästan har kokat bort helt.TIPS: Var noga med att röra i botten så att det inte bränns vid.

6

Sleva upp grönsakerna i två skålar och toppa med köttbullar och smaskig sås. Garnera med resterande koriandern och servera med limeklyftor.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova