HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGaram Masala Curry
topBanner
Garam masala curry

Garam masala curry

med köttbullar, potatis och koriander

Allergener:senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Koriander

1.5 dl

Rödlök

Vitlöksklyfta

Potatis

Zucchini

Kycklingbuljong

Garam masala

Nötfärs

Kokosmjölk

Lime

Gul currypasta

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)58.053 kJ
Energi (kcal)13.875 kcal
Fett0.075 g
varav mättat0 g
Kolhydrater2.8875 g
varav socker0.5 g
Protein0.2625 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka rödlök och vitlök. Tärna potatis och zucchini i 2 cm stora bitar. Grovhacka koriander, även stjälkarna. Skär lime i klyftor. Värm olja* i en stor djup stekpanna (eller kastrull) på medelvärme och bryn löken under omrörning tills den är mjuk, 5 min. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min.

2

Häll garam masala över löken och rör om i 1 min. Tillsätt potatis och zucchini. Lös upp kycklingbuljong i vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en bunke. Häll sedan buljongen över grönsakerna. Lägg ett lock på stekpannan, sänk värmen och låt sjuda tills potatisen är färdigkokt, 15-20 min.

3

Medan grönsakerna puttrar på spisen, blanda nötfärsen i en skål tillsammans med halva koriandern, en nypa salt* och peppar*. Hetta upp lite olja* i ytterligare en stekpanna på medelvärme. Under tiden rullar du köttfärsen till små bollar, ungefär 5 per person. Stek köttbullarna i 12-14 min tills de är genomstekta och har en jämn, fin yta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiga när köttet i mitten är utan inslag av rosa.

4

Häll kokosmjölken och currypasta (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) över köttbullarna, rör runt och låt sjuda i 3-5 min. Pressa en skvätt limejuice över köttbullarna efter behag, och låt såsen reducera något.

5

När potatisen är genomkokt tar du av locket och låter grönsakerna puttra under omrörning i några minuter tills vätskan nästan har kokat bort helt.TIPS: Var noga med att röra i botten så att det inte bränns vid.

6

Sleva upp grönsakerna i två skålar och toppa med köttbullar och smaskig sås. Garnera med resterande koriandern och servera med limeklyftor.