HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGaram Masala Curry
topBanner
Garam masala curry

Garam masala curry

med köttbullar, potatis och koriander

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Koriander

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

1 st

Zucchini

2.5 g

Kycklingbuljong

3 g

Garam masala

g

Nötfärs

250 ml

Kokosmjölk

1 st

Lime

25 g

Gul currypasta

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)14 kcal
Energi (kJ)58 kJ
Fett0.08 g
varav mättat0 g
Kolhydrater2.89 g
varav socker0.5 g
Protein0.26 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka rödlök och vitlök. Tärna potatis och zucchini i 2 cm stora bitar. Grovhacka koriander, även stjälkarna. Skär lime i klyftor. Värm olja* i en stor djup stekpanna (eller kastrull) på medelvärme och bryn löken under omrörning tills den är mjuk, 5 min. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min.

2

Häll garam masala över löken och rör om i 1 min. Tillsätt potatis och zucchini. Lös upp kycklingbuljong i vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en bunke. Häll sedan buljongen över grönsakerna. Lägg ett lock på stekpannan, sänk värmen och låt sjuda tills potatisen är färdigkokt, 15-20 min.

3

Medan grönsakerna puttrar på spisen, blanda nötfärsen i en skål tillsammans med halva koriandern, en nypa salt* och peppar*. Hetta upp lite olja* i ytterligare en stekpanna på medelvärme. Under tiden rullar du köttfärsen till små bollar, ungefär 5 per person. Stek köttbullarna i 12-14 min tills de är genomstekta och har en jämn, fin yta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiga när köttet i mitten är utan inslag av rosa.

4

Häll kokosmjölken och currypasta (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) över köttbullarna, rör runt och låt sjuda i 3-5 min. Pressa en skvätt limejuice över köttbullarna efter behag, och låt såsen reducera något.

5

När potatisen är genomkokt tar du av locket och låter grönsakerna puttra under omrörning i några minuter tills vätskan nästan har kokat bort helt.TIPS: Var noga med att röra i botten så att det inte bränns vid.

6

Sleva upp grönsakerna i två skålar och toppa med köttbullar och smaskig sås. Garnera med resterande koriandern och servera med limeklyftor.