Frikadeller och bearnaise-potatissallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frikadeller och bearnaise-potatissallad

Frikadeller och bearnaise-potatissallad

med rädis- och körsbärstomatsallad

Frikadeller är danskarnas motsvarighet till våra köttbullar och görs traditionellt på blandfärs. I dagens recept serverar vi dem med en underbart krämig potatissallad med bearnaisesås som du snabbt svänger ihop med vår förkokta potatis. Vi toppar potatissalladen med färsk dragon och serverar hela härligheten med en smarrig sallad med spenat, körbärstomater, rädisor och pumpafrön.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Lök

1 st

Småpotatis, förkokt

160 g

Bearnaisesås

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Dragon

½ st

Citron

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

75 g

Rädisor

125 g

Körsbärstomater

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4466 kJ
Energi (kcal)1067 kcal
Fett72.3 g
varav mättat25.8 g
Kolhydrater63.2 g
varav socker7 g
Protein35 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Forma frikadeller
1

Riv lök [1/2 st, 2P] grovt.

Blanda blandfärs, ströbröd, riven lök, ägg [1 st | 2 st], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till mindre biffar (4 per person) med fuktiga händer.

Stek frikadeller
2

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek frikadeller, vänd dem regelbundet, i 12–14 min, eller tills brynta och genomstekta. Sänk till medelvärme när de är brynta.

Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Frikadeller är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Gör potatissallad
3

Halvera potatis.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda potatis, bearnaisesås, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och citronsaft [1 msk | 2 msk] i en stor skål.

Förbered grönsaker
4

Skölj och grovhacka spenat.

Halvera rädisor.

Finhacka dragon.

Blanda sallad
5

Blanda körsbärstomater, spenat, rädisor, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp frikadeller, potatissallad och sallad på tallrikar.

Toppa potatissallad med dragon och en nypa peppar.

Toppa sallad med pumpakärnor.