Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 6 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. När du startar dagen med denna lyxbrunch kan den inte bli annat än bra! Njut av chiapudding med apelsin, gyllenrostade bagels med avokadomos och en grön smoothiebowl med mango och rostad kokos.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
3 st
Avokado
4 st
Sesambagel
(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 g
Chiliflakes
1 portionspåse
Gräslök
2 st
Mango
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
25 g
Honung
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
50 g
Chiafrön
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
180 ml
Kokosmjölk
3 st
Apelsin
30 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
1 tsk
Salt till guacamole
Kvällen innan: Halvera apelsin [1 st].
Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk, en generös skvätt apelsinsaft och en nypa salt i en liten skål. Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Tillsätt yoghurt [1 st] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.
Skär bort botten och toppen på apelsinen [2 st] och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.
Grovhacka pistagenötter.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pistagenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.
Fördela hälften av chiapuddingen i glas och fortsätt med hälften av apelsinen, resterande chiapudding och resterande apelsin. Toppa med pistagenötter.
Dela på bagels. Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du vill rosta dem.
Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.
TIPS: Våra bagels kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Under tiden, halvera och kärna ur avokado [2 st]. Gröp ur dem med en sked.
Halvera lime.
Mosa avokado med en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Smula salladsost i en skål. Finhacka gräslök.
Bre avokadomos på bagels och toppa med salladsost, gräslök och chiliflakes.
TIPS: 1) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 2) Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadomoset.
Skala och skär båda mangor i två delar längs med kärnan i mitten.
Tärna den ena mangon i små bitar och ställ dem åt sidan till topping.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta kokos i 3–4 min, eller tills gyllene.
Skölj spenat.
Halvera och kärna ur avokado [1 st]. Gröp ur den med en sked.
Tillsätt den andra mangon, avokado, spenat, yoghurt [1 st] och honung till mixern.
Mixa i 1–2 min, eller tills smoothien har önskad konsistens.
Fördela smoothie i skålar och toppa med tärnade mangobitar och rostad kokos.
TIPS: Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.