Brunch för en bra start på dagen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brunch för en bra start på dagen

Brunch för en bra start på dagen

4 portioner | med avokadobagel, grön bowl & chiapudding

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 6 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. När du startar dagen med denna lyxbrunch kan den inte bli annat än bra! Njut av chiapudding med apelsin, gyllenrostade bagels med avokadomos och en grön smoothiebowl med mango och rostad kokos.

Allergener:
Korn
Gluten
Sesam
Vete
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

3 st

Avokado

4 st

Sesambagel

(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 g

Chiliflakes

1 portionspåse

Gräslök

2 st

Mango

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

25 g

Honung

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

50 g

Chiafrön

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

180 ml

Kokosmjölk

3 st

Apelsin

30 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Salt till guacamole

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)7987 kJ
Energi (kcal)1909 kcal
Fett85.7 g
varav mättat38.2 g
Kolhydrater208.7 g
varav socker81 g
Protein51.1 g
Salt6.6 g

Instruktioner

Gör chiapudding
1

Kvällen innan: Halvera apelsin [1 st].

Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk, en generös skvätt apelsinsaft och en nypa salt i en liten skål. Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.

Tillsätt yoghurt [1 st] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.

Toppa chiapudding
2

Skär bort botten och toppen på apelsinen [2 st] och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.

Grovhacka pistagenötter.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pistagenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Fördela hälften av chiapuddingen i glas och fortsätt med hälften av apelsinen, resterande chiapudding och resterande apelsin. Toppa med pistagenötter.

Rosta bagels
3

Dela på bagels. Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du vill rosta dem.

Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.

TIPS: Våra bagels kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.

Toppa avokadobagel
4

Under tiden, halvera och kärna ur avokado [2 st]. Gröp ur dem med en sked.

Halvera lime.

Mosa avokado med en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Smula salladsost i en skål. Finhacka gräslök.

Bre avokadomos på bagels och toppa med salladsost, gräslök och chiliflakes.

TIPS: 1) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 2) Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadomoset.

Förbered råvaror
5

Skala och skär båda mangor i två delar längs med kärnan i mitten.

Tärna den ena mangon i små bitar och ställ dem åt sidan till topping.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta kokos i 3–4 min, eller tills gyllene.

Skölj spenat.

Servera
6

Halvera och kärna ur avokado [1 st]. Gröp ur den med en sked.

Tillsätt den andra mangon, avokado, spenat, yoghurt [1 st] och honung till mixern.

Mixa i 1–2 min, eller tills smoothien har önskad konsistens.

Fördela smoothie i skålar och toppa med tärnade mangobitar och rostad kokos.

TIPS: Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.