Frasiga ostnuggets
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frasiga ostnuggets

Frasiga ostnuggets

med mango-coleslaw och srirachamajonnäs

Har du barn som älskar ost och nuggets? Då ska du absolut presentera dem för detta fantastiska recept som kombinerar favoriterna. Underbart krispiga ostnuggets med grillost serveras med lika krispiga hemgjorda pommes. Spännande tillbehör är en mangos-coleslaw med aioli, gräslök, och citronsaft, och spicy srirachamajonnäs.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 portionspåse

Gräslök

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Morot

½ st

Mango

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1

Ägg till panering

2 msk

Mjöl till panering

tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4439 kJ
Energi (kcal)1061 kcal
Fett58.7 g
varav mättat24.9 g
Kolhydrater96.7 g
varav socker22.9 g
Protein39.9 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Gör pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.

Förbered frukt och grönt
2

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Finhacka gräslök.

Halvera citron.

Riv morot (oskalad).

Tärna grillost i 3x3 cm stora bitar (4 per person).

Panera ost
3

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko, Ay Cajun-ba och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Lägg vetemjöl i en tredje djup tallrik.

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Rosta ostnuggets
4

Placera ostnuggets på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja.

Rosta i ugnen i 10 min, eller tills gyllene.

Blanda mango-coleslaw
5

Under tiden, blanda salladsmix, morot, mango, aioli, gräslök, en generös skvätt citronsaft, och en skvätt vatten i en stor skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ostnuggets, mango-coleslaw och pommes på tallrikar.

Servera med srirachamajonnäs.