Har du barn som älskar ost och nuggets? Då ska du absolut presentera dem för detta fantastiska recept som kombinerar favoriterna. Underbart krispiga ostnuggets med grillost serveras med lika krispiga hemgjorda pommes. Spännande tillbehör är en mangos-coleslaw med aioli, gräslök, och citronsaft, och spicy srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Strimlad salladsmix
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 portionspåse
Gräslök
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Morot
½ st
Mango
½ tsk
Salt till potatis
1
Ägg till panering
2 msk
Mjöl till panering
tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.
Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Finhacka gräslök.
Halvera citron.
Riv morot (oskalad).
Tärna grillost i 3x3 cm stora bitar (4 per person).
Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko, Ay Cajun-ba och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.
Lägg vetemjöl i en tredje djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Placera ostnuggets på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja.
Rosta i ugnen i 10 min, eller tills gyllene.
Under tiden, blanda salladsmix, morot, mango, aioli, gräslök, en generös skvätt citronsaft, och en skvätt vatten i en stor skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp ostnuggets, mango-coleslaw och pommes på tallrikar.
Servera med srirachamajonnäs.