Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Saftigt fläskkött, som först steks, och sen blandas med en underbar svampsås med gröna bönor och morot. Perfekt tillbehör till det mjuka riset. Så är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1
Bladpersilja
4
Köttbuljong
300
Fläskkotlett hel
1
Morot
75
Haricots verts
150
Basmatiris
100
Champinjoner
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär svamp [1/2 paket, 2P] i kvartar eller 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Ansa gröna bönor. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Tärna fläskkotlett i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fläskkött i 3-4 min, och ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek svamp, morot, gröna bönor tills gyllene, 6-7 min. Krydda med salt* och peppar*.
Rör i matlagningsgrädde, Vitlöksflörter, köttbuljong och hälften av persiljan i stekpannan. Sjud i 2-3 min, tills såsen har tjocknat något. Tillsätt fläskkött och låt det värmas upp. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock
Lägg upp ris i skålar och toppa med kött- och svampsås. Strö över resterande persilja.