topBanner
Fläskkött

Fläskkött

med asiatisk woksås, grönsaksris och jordnötter

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med asiatisk woksås. Serveras med grönsaksris med pak choi och morot, och toppas med jordnötter och citronklyftor.

Taggar:SnabbUnder 600 kcal
Allergener:glutensesamsojasulfiterjordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Basmatiris

2 st

Morot

1 st

Pak choi

300 g

Fläskkotlett hel

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 påse

Koriander

½ st

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2297 kJ
Energi (kcal)549 kcal
Fett16 g
varav mättat5 g
Kolhydrater62 g
varav socker18 g
Protein40 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan), och en nypa salt* och koka upp. Koka på låg värme under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär pak choi i tunna skivor. Riv morot. Dela lime i klyftor. Skär fläskkött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pak choi och morot i 3-4 min, och för sedan över i en skål.

4

Stek fläskkött och asiatisk woksås i 3-4 min.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Grovhacka jordnötter och koriander. Blanda ris, pak choi och morot i en skål.

6

Servera ris och fläskkött på tallrikar, och toppa med asiatisk woksås, jordnötter och koriander. Servera limeklyftor vid sidan av.