
Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med asiatisk woksås. Serveras med grönsaksris med pak choi och morot, och toppas med jordnötter och citronklyftor.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
20
Jordnötter
300
Fläskkotlett hel
1
Vitlöksklyfta
100
Basmatiris
2
Morot
200
Pak choi
75
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1
Koriander
1
Ekologisk lime
2
Vatten (steg 1)
Smör (steg 1)

Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 dl | 4 dl], och en nypa salt* och koka upp. Koka på låg värme under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär pak choi i tunna skivor. Riv morot. Dela lime i klyftor. Skär fläskkött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pak choi och morot i 3-4 min, och för sedan över i en skål.

Stek fläskkött och asiatisk woksås i 3-4 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Grovhacka jordnötter och koriander. Blanda ris, pak choi och morot i en skål.

Servera ris och fläskkött på tallrikar, och toppa med asiatisk woksås, jordnötter och koriander. Servera limeklyftor vid sidan av.