HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFläskkotlett Med Citronsky
topBanner
Fläskkotlett med citronsky

Fläskkotlett med citronsky

potatis och tomatsallad

Fram med förklädet och laga detta fantastiskt goda recept som flirtar med det grekiska köket. Här har vår kock Sophie gått all in på smaker, och trots att det bara tar 25 minuter att ställa rätten på bordet är det något helt annat än klassiska “kött och potatis”. Hugg in på krossad potatis med salladsost, smör och citron, välstekt fläskytterfilé och en himmelsk smörbaserad citronsås med honung där smakerna gifter sig till perfektion. Servera med en fräsch tomatsallad och njut av en förstklassig middag.

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:mjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honung

300 g

Fläskkotlett hel

4 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

2.67 msk

Bifftomat

2 msk

Tomat, Grön

Potatis

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Rödlök

Basilika

Citron

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1539.5837 kJ
Energi (kcal)367.9694 kcal
Fett25.8025 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater5.2938 g
varav socker5 g
Protein30.269 g
Salt1.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Halvera potatis. Skiva bifftomat och grön tomat tunt. Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Riv citronzest och dela citronen på mitten. Dela ena halvan i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Lägg i potatishalvorna och en nypa salt* i det kokande vattnet och låt koka i 12-15 min tills de är mjuka rakt igenom. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt citronzest, en klick smör* och smula över salladsost [1/2 st, 2 pers]. Krossa potatisen lätt med en gaffel. 

3

Skär fläskköttet i tunna kotletter - 2 st/person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kotletterna i 3-4 min på båda sidor tills det är genomstekt. För sedan över på en tallrik och låt vila. VIKTIGT: Köttet är genomstekt när det är utan inslag av rosa.

4

Grovhacka basilika. Placera tomatskivor på en tallrik. Strö över några lökskivor, basilika, en nypa salt* och peppar*. Ringla över lite olivolja*.

5

Diska ur stekpannan (det hjälper till att sänka temperaturen) och ställ tillbaka på plattan på medelvärme. Bryn smör*. Tillsätt grönsaksbuljong, vatten* (se ingredienslistan), honung och en skvätt citronjuice. Vispa ihop och låt sjuda i ca 2 min tills såsen tjocknat något. Ta pannan av värme. Tillsätt kotletter och eventuell köttsaft från tallriken. Smaka av och tillsätt mer citronjuice om det behövs.

6

Fördela krossad potatis, tomatsallad och fläskkotletter mellan era tallrikar. Skeda över citronsky och servera med citronklyftor vid sidan av.