
Idag lagar vi en supergod fläskgryta med paprika, vitlök, rödlök och morot. Grytan blir fyllig av grädde, och får utsökt smak av vår färdiga kryddblandning Ay Cajun-ba. Vi serverar grytan med kokt vildris och garnerar med persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
300 g
Fläskytterfilé
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Lök
35 g
Tomatpuré
2 st
Tomat
1 g
Chiliflakes
1 st
Kruspersilja
150 g
Basmati vildris
1 st
Paprika
1 st
Morot
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt vildris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock tills servering.

Kärna ur och skär paprika i ½ cm tunna skivor. Tärna morot (oskalad) i 1 cm små bitar. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Skär kött i 1 cm tjocka skivor på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kött, krydda med en nypa salt* och peppar*, och stek i 1-2 min på varje sida tills gyllene och genomstekta. Lägg över till en tallrik och ställ åt sidan. Sänk till medelhög värme och hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Stek lök, vitlök och Ay Cajun-ba i 1-2 min. Tillsätt paprika och morot och stek i 5-6 min.

Tärna tomat i små bitar. Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar] och finhacka persilja. Rör i matlagningsgrädde [½ paket, 2P], grönsaksbuljong, tomatpuré [½ msk | 1 msk], tomat och timjanblad i stekpannan. Sjud i 2-3 min tills grädden tjocknar. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.

Rör ner kött i stekpannan tills det är uppvärmt, 30 s-1 min. Krydda med salt* och en generös nypa peppar*. TIPS: Tillsätt en nypa chili flakes om du tycker om stark mat.

Lägg upp ris på tallrikar, toppa med fläskgryta, och garnera med persilja.