Färgglad dhal chaat-gryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Färgglad dhal chaat-gryta

Färgglad dhal chaat-gryta

med krispigt pitabröd och granatäpple

Dhal chaat är en indisk linssallad som är väldigt populär som gatumat. I kväll lagar vi den i form av en currygryta med en mängd färgglada och smakrika toppings. Vi gör vår dhal på röda linser och kokosmjölk och smaksätter med ingefärspasta och våra egna kryddblandningar Milda Mahal och Curry-on. Sedan toppar vi den med krutonger av rostat pitabröd, syltad rödlök, färsk tomat, koriander och granatäpplekärnor.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Lågkalori
Mjölkfri
Allergener:
Selleri
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

100 g

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

5 g

Ingefärspasta

250 ml

Kokosmjölk

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Milda Mahal

4 g

Curry-on

1 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Rödlök

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

½ st

Granatäpple

½ st

Aubergine

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 1)

1 msk

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2590 kJ
Energi (kcal)619 kcal
Fett27.5 g
varav mättat19.8 g
Kolhydrater64.4 g
varav socker20.1 g
Protein19.7 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Sylta rödlök
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödlök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Skär aubergine [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.

Placera aubergine på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene och mjuk.

Stek lök
2

Finhacka lök.

Skölj röda linser.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 2–3 min, tills väldoftande.

Rör ner ingefärspasta [1/2 paket, 2P], Milda Mahal och Curry-on och stek i 1 min, tills väldoftande.

Laga dhal
3

Rör ner kokosmjölk, röda linser, vatten [2 dl | 4 dl], grönsaksbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i stekpannan.

Koka upp och sänk till medellåg värme. Sjud i 20–22 min, tills linser är mjuka.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om dhal verkar torr.

Rosta pitabröd
4

Under tiden, tärna pitabröd [1/2 paket, 2P] i 1 cm stora bitar.

Placera pita på andra sidan av plåten när det återstår 5 min av auberginens tillagningstid. Blanda med olivolja och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Rosta resterande tid.

Förbered råvaror
5

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna [1/2 st, 2P] i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

Grovhacka tomat och koriander.

Tillsätt lag från syltad rödlök i dhal.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Servera
6

Lägg upp dhal i djupa tallrikar.

Toppa med rostad aubergine, syltad rödlök, pitabröd, tomat, granatäpple och koriander.