Pannstekt falafel och pommes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pannstekt falafel och pommes

med tomatsallad och harissamajonnäs

Kvällens middag bjuder på snabbmat i lyxförpackning – nämligen pannstekt falafel och egenrostade pommes! Vi serverar kvällens goda middag med en enkel tomatsallad och en klick harissakryddad majonnäs att doppa pommes och falafel i.

Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Senap
Ägg
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

240 g

Falafel

(Innehåller: Vete, Gluten)

4 g

Harissakrydda

1 st

Tomat

60 g

Salladsmix

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

½ msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3247 kJ
Energi (kcal)776 kcal
Fett44.8 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater76.2 g
varav socker6.8 g
Protein19.5 g
Salt4.6 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, Hello Sunrise och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, skölj salladsmix.

Grovhacka tomat.

Blanda olivolja, salt, vitvinsvinäger och en nypa peppar i en liten skål.

3

Blanda harissakrydda, gräddfil, majonnäs och en nypa salt och peppar i en liten skål.

4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek falafel i 3–4 min, eller tills genomvarma, gyllene och spröda.

TIPS: Vänd falafel ofta, så de inte bränns vid.

5

Tillsätt pumpakärnor på plåten när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Rosta i 2–3 min, eller tills de börjar poppa.

Blanda salladsmix, tomat och dressing i en stor skål precis innan servering.

6

Lägg upp falafel, pommes och sallad på tallrikar.

Toppa sallad med pumpakärnor.

Servera med en klick harissamajonnäs till pommesen.