Skip to main content
Dukkah- och dillpanerad lax

Dukkah- och dillpanerad lax

med rotfruktspommes och citrondressing

Taggar:
Enkel
Under 650 kcal
Barnvänlig
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid32 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

g

Rotfruktsmix

1 st

Tomat

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

150 g

Gräddfil

1 portionspåse

Dill

200 g

Laxfilé

4 g

Dukkah-njuta

12 ml

Balsamvinäger

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Citrusfrukt

50 g

Salladsmix

½ st

Vitlöksklyfta

15 g

Pankoströbröd

Ingår inte i din leverans

⅓ msk

Olivolja

Näringsvärden

Energi (kJ)544 kJ
Energi (kcal)130 kcal
Fett11.4 g
varav mättat1 g
Kolhydrater5.9 g
varav socker0.4 g
Kostfiber0.2 g
Protein1 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C. Skala och skär morötter, rödbetor och palsternacka i 1 cm tjocka pommes frites. Placera grönsakerna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och blanda dem tillsammans med en skvätt olja*, salt* och peppar*. Baka på mellersta hyllan i ugnen i 25-30 min. VIKTIGT: Se till att laxen är avfrostad innan tillagning. 

2

Plocka av persilje- och dillblad och finhacka dessa. Blanda persilja, dill, panko, dukkah och olivolja* i en skål. Krydda med salt* och peppar*.

3

Dutta laxfiléer torra med hushållspapper. Placera filéer, med skin neråt, på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Skeda över örttoppingen ovanpå laxfiléerna och pressa lätt så att örterna fastnar.TIPS: Lite av toppingen kommer att falla av - men oroa er inte, den kommer ni använda senare.

4

Sätt in laxfiléerna på översta hyllan i ugnen när rotfrukspommesen har 6-10 minuter kvar av tillagningstiden, eller tills ytan på laxen är genomstekt och gyllene. VIKTIGT: Laxen är färdig när köttet är ogenomskinligt.

5

Grovhacka tomat och finhacka vitlök medan laxen är i ugnen. Blanda tomat, salladsmix, balsamvinäger i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda majonnäs, gräddfil, en skvätt citronjuice, och vitlök till en dressing. Krydda med citronjuice, salt* och peppar* efter smak.

6

Servera den örttäckta laxen tillsammans med rotfruktspommes, grönsallad och citrondressing. Strö över resterande krispig örttopping från bakplåten.