HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDukkah Och Dillpanerad Lax
topBanner
Dukkah- och dillpanerad lax

Dukkah- och dillpanerad lax

med rotfruktspommes och citrondressing

Allergener:sulfiterglutensenapäggsesamnöttersellerijordnötterfiskmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

15 g

Morot

25 g

Bladpersilja

⅓ msk

Dill

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

Dukkah

(Innehållersenap, sesam, nötter, selleri, jordnötter)

Laxfilé

(Innehållerfisk)

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Tomat

Vitlöksklyfta

Salladsmix

Citron

Palsternacka

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

Olivolja

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)136 kcal
Energi (kJ)571 kJ
Fett11.44 g
varav mättat1 g
Kolhydrater7.07 g
varav socker0.4 g
Protein1.08 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C. Skala och skär morötter, rödbetor och palsternacka i 1 cm tjocka pommes. Placera dessa på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka på mellersta hyllan i ugnen, 25-30 min. VIKTIGT: Se till att laxen är avfrostad innan tillagning. 

2

Finhacka persilje- och dillblad (kasta stjälkarna). Blanda persilja, dill, dukkah, panko [1/2 paket, 2 pers] och olivolja* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

3

Dutta laxfiléer torra med hushållspapper. Placera dem, med skin neråt, på en plåt med bakplåtspapper. Skeda över örttoppingen ovanpå laxfiléerna och pressa lätt med en sked så att örterna fastnar. TIPS: Lite av toppingen kommer att falla av på plåten - men oroa er inte, den kommer ni använda senare.

4

Sätt in laxfiléerna på översta hyllan i ugnen när pommesen har 6-10 minuter kvar av sin tillagningstiden. Stek tills laxen är genomstekt och gyllene. VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

5

Grovhacka tomat och finhacka vitlök [1/2 st, 2 pers]medan laxen är i ugnen. Blanda tomat, salladsmix, balsamvinäger i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda majonnäs, gräddfil [1/2 burk, 2 pers] och vitlök till en dressing. Krydda den med 1 msk citronjuice, en nypa salt* och peppar* efter smak.

6

Servera den örttäckta laxen tillsammans med rotfruktspommes, grönsallad och citrondressing. Strö över resterande krispig örttopping från bakplåten.