
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
g
Rotfruktsmix
1 st
Tomat
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
150 g
Gräddfil
1 portionspåse
Dill
200 g
Laxfilé
4 g
Dukkah-njuta
12 ml
Balsamvinäger
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Citrusfrukt
50 g
Salladsmix
½ st
Vitlöksklyfta
15 g
Pankoströbröd
⅓ msk
Olivolja
Sätt ugnen på 220°C. Skala och skär morötter, rödbetor och palsternacka i 1 cm tjocka pommes frites. Placera grönsakerna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och blanda dem tillsammans med en skvätt olja*, salt* och peppar*. Baka på mellersta hyllan i ugnen i 25-30 min. VIKTIGT: Se till att laxen är avfrostad innan tillagning.
Plocka av persilje- och dillblad och finhacka dessa. Blanda persilja, dill, panko, dukkah och olivolja* i en skål. Krydda med salt* och peppar*.
Dutta laxfiléer torra med hushållspapper. Placera filéer, med skin neråt, på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Skeda över örttoppingen ovanpå laxfiléerna och pressa lätt så att örterna fastnar.TIPS: Lite av toppingen kommer att falla av - men oroa er inte, den kommer ni använda senare.
Sätt in laxfiléerna på översta hyllan i ugnen när rotfrukspommesen har 6-10 minuter kvar av tillagningstiden, eller tills ytan på laxen är genomstekt och gyllene. VIKTIGT: Laxen är färdig när köttet är ogenomskinligt.
Grovhacka tomat och finhacka vitlök medan laxen är i ugnen. Blanda tomat, salladsmix, balsamvinäger i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda majonnäs, gräddfil, en skvätt citronjuice, och vitlök till en dressing. Krydda med citronjuice, salt* och peppar* efter smak.
Servera den örttäckta laxen tillsammans med rotfruktspommes, grönsallad och citrondressing. Strö över resterande krispig örttopping från bakplåten.