HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Fusion recept
Dukkah- och dillpanerad lax

Dukkah- och dillpanerad lax

med rotfruktspommes och citrondressing

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Det finns middagar som är så vackra att beskåda att man drar sig för att äta upp dem. Vår dillpanerade lax som rullat sig i nötig dukkah är en sådan rätt. Tillsammans med krispiga rotfruktsfries och en klick gräddfil passar den inuti en guldplätterad ram på en vägg där alla kan insupa dess skönhet. Men det hade varit slöseri, eftersom den smakar precis lika gott som den ser ut.

Allergener:glutennöttersellerisesamjordnötterFisksulfiteräggsenapmjölk
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

200 g

Morot

200 g

Palsternacka

200 g

Rödbeta

1 påse

Bladpersilja

1 påse

Dill

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

4 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

2 st

Laxfilé

(InnehållerFisk)

1 st

Tomat

50 g

Salladsmix

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

25 g

Majonnäs

(Innehållerselleri, ägg, senap, Kan innehålla spår av allergener)

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Olivolja

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2628 kJ
Energi (kcal)628 kcal
Fett36 g
varav mättat9 g
Kolhydrater48 g
varav socker27 g
Kostfiber11 g
Protein29 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Baka rotfrukt
Baka rotfrukt
1

Sätt ugnen på 220°C.

Skala och skär morötter, rödbetor och palsternacka i 1 cm tjocka pommes.

Placera dessa på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Baka på mellersta hyllan i ugnen, 25-30 min.

VIKTIGT: Se till att laxen är avfrostad innan tillagning.

Laga örttopping
Laga örttopping
2

Finhacka persilje- och dillblad (kasta stjälkarna).

Blanda persilja, dill, dukkah, panko [1/2 paket, 2 pers] och olivolja [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Toppa laxfiléer
Toppa laxfiléer
3

Dutta laxfiléer torra med hushållspapper. Placera filéer, med skin neråt, på en plåt med bakplåtspapper.

Skeda över örttoppingen ovanpå laxfiléerna och pressa lätt med en sked så att örterna fastnar.

TIPS: Lite av toppingen kommer att falla av - men oroa er inte, den kommer ni använda senare.

Baka lax
Baka lax
4

Sätt in laxfiléerna på översta hyllan i ugnen när pommesen har 6-10 minuter kvar av sin tillagningstiden. Stek tills laxen är genomstekt och gyllene.

VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Laga sallad
Laga sallad
5

Grovhacka tomat och finhacka vitlök medan laxen är i ugnen.

Blanda tomat, salladsmix, balsamvinäger i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Blanda majonnäs, gräddfil och halva vitlöken till en dressing. Krydda den med 1 msk citronjuice, en nypa salt och peppar efter smak.

Servera
Servera
6

Servera den örttäckta laxen tillsammans med rotfruktspommes, grönsallad och citrondressing. Strö över resterande krispig örttopping från bakplåten.

Smaklig måltid!