Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dillpanerad lax

Dillpanerad lax

med ugnsrostade pommes och tomatsallad

Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och majonnäs.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Hvede
Senf
Egg
Pesce

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

12.5 g

Pankoströbröd

1 st

Tomat

50 g

Majonnäs

250 g

Laxfilé

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dill

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3196 kJ
Energi (kcal)764 kcal
Fett46.4 g
varav mättat7 g
Kolhydrater56.2 g
varav socker6.7 g
Kostfiber6.9 g
Protein32.9 g
Kolesterol100 mg
Salt2.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1273.5 mg
Calcium14.3 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered panering
2

Finhacka dill.

Dela citron i klyftor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda dill, panko, vitlök och en skvätt olivolja i en skål tillsammans med salt och en nypa peppar.

Panera lax
3

Torka lax med hushållspapper och placera den med skinnsidan neråt på en ny plåt med bakplåtspapper.

Lägg över panering, bre ut i ett jämnt lager och pressa mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar.

TIPS: Lite av toppingen kommer att falla av på plåten - men oroa dig inte, den kommer du använda senare.

Tillaga lax
4

Tillaga lax i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda tomatsallad
5

Under tiden, skölj salladsmix.

Grovhacka tomat.

Blanda olivolja, en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i en skål.

Tillsätt tomat och salladsmix, och vänd salladen.

Servera
6

Lägg upp dillpanerad lax, pommes och tomatsallad på tallrikar.

Strö över resterande panering från plåten och servera med majonnäs vid sidan av.