Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 portionspåse
Dill
1 st
Vitlöksklyfta
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
1 st
Tomat
60 g
Salladsmix
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Citron
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.
Finhacka dill.
Dela citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka (eller pressa) vitlök.
Blanda dill, panko [1/2 påse, 2P], vitlök och olivolja [1 msk | 2 msk] i en skål tillsammans med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Torka lax med hushållspapper och placera den med skinnsidan neråt på en ny plåt med bakplåtspapper.
Lägg över panering, bre ut i ett jämnt lager och pressa mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar.
TIPS: Lite av toppingen kommer att falla av på plåten - men oroa dig inte, den kommer du använda senare.
Tillaga lax i ugnen i 9-10 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, skölj salladsmix.
Grovhacka tomat.
Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en skål.
Tillsätt tomat och salladsmix, och vänd salladen.
Lägg upp dillpanerad lax, pommes och tomatsallad på tallrikar.
Strö över resterande panering från plåten och servera med majonnäs vid sidan av.