HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDillpanerad Lax
topBanner
Dillpanerad lax

Dillpanerad lax

med ugnsrostade pommes och fräsch tomatsallad

Populär

Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och majonnäs.

Taggar:EnkelBarnvänlig
Allergener:GlutenFiskSenapÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 portionspåse

Dill

1 st

Vitlöksklyfta

15 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

250 g

Laxfilé

(InnehållerFisk)

1 st

Tomat

60 g

Salladsmix

50 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)824 kcal
Energi (kJ)3446 kJ
Fett54 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater53.61 g
varav socker5.8 g
Protein32.79 g
Salt1.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta på översta hyllan i ugnen i 25-30 min.

2

Finhacka dill. Dela citron [1/2 st, 2 pers] i klyftor. Finhacka (eller pressa) vitlök. Blanda dill, panko [1/2 påse, 2 pers], vitlök och olivolja [1 msk | 2 msk] i en skål tillsammans med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Skölj salladsmix.

3

Torka lax försiktigt med hushållspapper och placera den med skinnsidan nedåt på en ny plåt med bakplåtspapper. Lägg över panering, bre ut i ett jämnt lager och pressa mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar. TIPS: Lite av toppingen kommer att falla av på plåten - men oroa er inte, den kommer ni använda senare.

4

När det återstår 10 min av pommesens tillagningstid, sätt in lax på mellersta hyllan i ugnen. Tillaga i 6-10 min, eller tills paneringen är gyllene och lax är precis genomstekt. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

5

Grovhacka tomat. Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en salladsskål. Tillsätt tomat och salladsmix, och vänd salladen.

6

Fördela dillpanerad lax, pommes och tomatsallad mellan era tallrikar. Strö över resterande panering från plåten och servera med majonnäs vid sidan av.