Dill- och citronpanerad lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dill- och citronpanerad lax

Dill- och citronpanerad lax

med ugnsrostade pommes och fräsch tomatsallad

Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och majo.

Taggar:
Barnvänlig
Enkel
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 portionspåse

Dill

½ st

Ekologisk citron

1 st

Vitlöksklyfta

15 g

Panko ströbröd

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

1 st

Tomat

60 g

Salladsmix

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)824 kcal
Energi (kJ)3446 kJ
Fett54 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater53.6 g
varav socker5.8 g
Protein32.8 g
Salt1.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis till 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta på översta hyllan i ugnen i 25-30 min.

Förbered panering
2

Finhacka dill. Riv citronzest och dela citronen [1/2 st, 2 pers] i klyftor. Finhacka (eller pressa) vitlök. Blanda dill, panko [1/2 påse, 2 pers], citronzest, vitlök och olivolja [1 msk | 2 msk] i en skål tillsammans med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Skölj salladsmix.

Panera lax
3

Torka lax torr med hushållspapper och lägg filéerna med skinnsidan nedåt på en ny plåt med bakplåtspapper. Skeda över panering, bre ut i ett jämnt lager och pressa mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar. TIPS: Lite av toppingen kommer att falla av på plåten - men oroa er inte, den kommer ni använda senare.

Tillaga lax
4

När det återstår 10 min av pommesens tillagningstid, sätt in laxen på mellersta hyllan i ugnen i 6-10 min, eller tills paneringen är gyllene och laxen är precis genomstekt. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda tomatsallad
5

Grovhacka tomat. Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], citronjuice, en nypa salt och peppari en salladsskål. Tillsätt tomat och salladsmix, och vänd salladen.

Servera
6

Fördela dill- och citronpanerad lax, pommes och tomatsallad mellan era tallrikar. Strö över den resterande paneringen från plåten och servera med majonnäs vid sidan av.