HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDill Och Citronpanerad Lax
topBanner
Dill- och citronpanerad lax

Dill- och citronpanerad lax

med ugnsrostade pommes och fräsch tomatsallad

Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och majo.

Allergener:glutenfisksenapägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 portionspåse

Dill

½ st

Ekologisk citron

1 st

Vitlöksklyfta

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

250 g

Laxfilé

(Innehållerfisk)

1 st

Tomat

60 g

Salladsmix

50 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)824 kcal
Energi (kJ)3446 kJ
Fett54 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater53.61 g
varav socker5.8 g
Protein32.79 g
Salt0.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis till 1 cm tjocka pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga på översta hyllan i ugnen i 25-30 min.

2

Finhacka dill. Riv citronzest [1/2 st, 2 pers] och dela citronen i klyftor. Finhacka (eller pressa) vitlök. Blanda dill, panko [1/2 påse, 2 pers], citronzest, vitlök och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en bunke tillsammans med en nypa salt* och peppar*. 

3

Torka lax torr med hushållspapper och lägg filéerna med skinnsidan nedåt på en ny plåt med bakplåtspapper. Skeda över paneringen, bre ut i ett jämnt lager och pressa mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar. TIPS: Lite av toppingen kommer att falla av på plåten - men oroa er inte, den kommer ni använda senare.

4

När det återstår 10 min av pommesens tillagningstid, sätt in laxen på mellersta hyllan i ugnen i 6-10 min, eller tills paneringen är gyllene och laxen är precis genomstekt. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

5

Grovhacka tomat medan laxen tillagas i ugnen.  Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk], citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt tomatbitar och salladsmix, och vänd salladen

6

Fördela dill- och citronpanerad lax, pommes och tomatsallad mellan era tallrikar. Strö över den resterande paneringen från plåten och servera med majonnäs vid sidan av.