Cannelloni är italienska pastarullar som fylls och gratineras med sås i ugnen. Vår version innehåller en krämig ricottafyllning med svamp och spenat och tillagas i en örtkryddad tomatsås med osttäcke. Med lite färsk persilja på toppen är denna klassiska pastarätt redo att avnjutas!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Champinjoner
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
Spenat
150 g
Färska lasagneplattor
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja, Ägg)
4 g
Medelhavets Pärla
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
100 g
Ricotta
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Bladpersilja
390 g
Tomatpassata
1 msk
Smör till stekning
½ tsk
Salt till svamp
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
1 tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Finhacka svamp och finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka persilja.
Skölj spenat.
Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp med salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt spenat, rör om tills den mjuknar och lägg över svamp och spenat i en stor skål. Tillsätt ricotta och blanda väl.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Fräs vitlök och Medelhavets pärla i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt tomatpassata, vatten, grönsaksbuljong, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.
Halvera lasagneplattor på längden så att du får 4 cannelloni per person.
Placera cannelloniplattor på en skärbräda och fördela svamp- och spenatblandning mellan dem.
Rulla ihop plattorna till en storlek som passar i en ugnsform.
Bre ut ett tunt lager tomatsås i en ugnsform och placera ut cannelloni på såsen.
Häll resterande sås över cannelloni och se till att pastan är väl täckt.
Toppa med ostmix och gratinera i ugnen i 10 min, eller tills osten är gyllene.
Lägg upp cannelloni på tallrikar och garnera med persilja.
TIPS: Låt cannelloni svalna något innan du serverar dem, så blir de lättare att hantera.