
Cannelloni är italienska pastarullar som fylls och gratineras med sås i ugnen. Vår version innehåller en krämig ricottafyllning med svamp och spenat och tillagas i en örtkryddad tomatsås med osttäcke. Med lite färsk persilja på toppen är denna klassiska pastarätt redo att avnjutas!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200 g
Champinjoner
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
Spenat
150 g
Färska lasagneplattor
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja, Ägg)
4 g
Medelhavets Pärla
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
100 g
Ricotta
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Bladpersilja
390 g
Tomatpassata
1 msk
Smör till stekning
½ tsk
Salt till svamp
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
1 tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Finhacka svamp och finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka persilja.
Skölj spenat.

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp med salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt spenat, rör om tills den mjuknar och lägg över svamp och spenat i en stor skål. Tillsätt ricotta och blanda väl.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Fräs vitlök och Medelhavets pärla i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt tomatpassata, vatten, grönsaksbuljong, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.
Halvera lasagneplattor på längden så att du får 4 cannelloni per person.

Placera cannelloniplattor på en skärbräda och fördela svamp- och spenatblandning mellan dem.
Rulla ihop plattorna till en storlek som passar i en ugnsform.

Bre ut ett tunt lager tomatsås i en ugnsform och placera ut cannelloni på såsen.
Häll resterande sås över cannelloni och se till att pastan är väl täckt.
Toppa med ostmix och gratinera i ugnen i 10 min, eller tills osten är gyllene.

Lägg upp cannelloni på tallrikar och garnera med persilja.
TIPS: Låt cannelloni svalna något innan du serverar dem, så blir de lättare att hantera.