Skip to main content
Krämig svamp- och spenatfylld cannelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig svamp- och spenatfylld cannelloni

Krämig svamp- och spenatfylld cannelloni

med örtkryddad tomatsås och ostmix

Cannelloni är italienska pastarullar som fylls och gratineras med sås i ugnen. Vår version innehåller en krämig ricottafyllning med svamp och spenat och tillagas i en örtkryddad tomatsås med osttäcke. Med lite färsk persilja på toppen är denna klassiska pastarätt redo att avnjutas!

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

150 g

Färska lasagneplattor

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja, Ägg)

4 g

Medelhavets Pärla

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

100 g

Ricotta

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Bladpersilja

390 g

Tomatpassata

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till stekning

½ tsk

Salt till svamp

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2407 kJ
Energi (kcal)575 kcal
Fett28.1 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater57.2 g
varav socker9.9 g
Protein22.3 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Finhacka svamp och finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka persilja.

Skölj spenat.

Stek svamp
2

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp med salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt spenat, rör om tills den mjuknar och lägg över svamp och spenat i en stor skål. Tillsätt ricotta och blanda väl.

Laga tomatsås
3

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Fräs vitlök och Medelhavets pärla i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt tomatpassata, vatten, grönsaksbuljong, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.

Halvera lasagneplattor på längden så att du får 4 cannelloni per person.

Förbered cannelloni
4

Placera cannelloniplattor på en skärbräda och fördela svamp- och spenatblandning mellan dem.

Rulla ihop plattorna till en storlek som passar i en ugnsform.

Gratinera cannelloni
5

Bre ut ett tunt lager tomatsås i en ugnsform och placera ut cannelloni på såsen.

Häll resterande sås över cannelloni och se till att pastan är väl täckt.

Toppa med ostmix och gratinera i ugnen i 10 min, eller tills osten är gyllene.

Servera
6

Lägg upp cannelloni på tallrikar och garnera med persilja.

TIPS: Låt cannelloni svalna något innan du serverar dem, så blir de lättare att hantera.