
Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på ugnsbakad citrusfruktsej, kombinerad med smakkompisar i form av dill, aioli och rostad potatis, palsternacka och broccoli. Med en klick smör lyfter vi smakerna till höjden och gör kvällens middag till en njutbar upplevelse.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
1 st
Citrusfrukt
250 g
Broccoli
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Dill
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
½ st
Palsternacka
60 g
Salladsmix
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
½ tsk
Salt till potatis
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka dill.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Skölj salladsmix.
Blanda vatten, grönsaksbuljong, vitlök, en generös skvätt citrusfruktsaft och hälften av dillen i en liten skål.

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Placera broccoli på plåten när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid.
Ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen resterande tid.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 2–3 min. Lägg över på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Vänd fisk och tillsätt buljong och smör.
Stek i ytterligare 2–3 min, eller tills genomstekt.
Vänd potatis, palsternacka och broccoli med salladsmix och sesamfrön på plåten.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp fisk, räkor, rotfrukter och broccoli på tallrikar.
Toppa fisk med citrusfruktbuljong och garnera med citrusfruktklyftor och resterande dill.
Servera med aioli.