topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstekt sej

Citronstekt sej

med ugnsrostad sesampotatis och aioli

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ät gärna fisk tre gånger i veckan, sägs det! Vi gör vad vi kan för att underlätta det för dig – här i form av ett klassiskt recept på ugnsbakad citrontorsk, kombinerad med smakkompisar i form av dill, aioli och rostad potatis och broccoli som får sällskap av spenat och rostade sesamfrön. Med en klick smör lyfter vi smakerna till höjden och gör kvällens middag till en njutbar upplevelse.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Sesam
Ägg
Senap
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

1 st

Citron

1 portionspåse

Dill

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2489 kJ
Energi (kcal)595 kcal
Fett27.2 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater53.4 g
varav socker8.5 g
Protein32.9 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered buljong
2

Under tiden, finhacka (eller pressa) vitlök.

Grovhacka dill.

Skär citron i klyftor.

Skölj spenat.

Blanda vatten [1/2 dl I 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, en generös skvätt citronsaft och hälften av dillen i en liten skål.

Rosta broccoli
3

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Placera på plåten med potatis när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.

Ringla över lite olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen återstående tid.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min.

Tillsätt buljong
5

Vänd fisk och tillsätt buljong och en klick smör [1 msk | 2 msk].

Stek i ytterligare 2–3 min, eller tills genomstekt.

Vänd potatis och broccoli med spenat och sesamfrön på plåten.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, potatis och broccoli på tallrikar.

Toppa fisk med citronbuljong och garnera med citronklyftor och resterande dill.

Servera med aioli.