topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstekt kyckling

Citronstekt kyckling

med rostade grönsaker och gurkdressing

Kyckling, potatis och gurka! Tre ingredienser som är ytterst vanligt förekommande hos de flesta familjer. Kvällens recept innehåller alla tre, men vi har skapat ett recept som säkert kommer att överraska hela familjen med nya smakupplevelser! Vi steker kycklingen, och sen låter vi den sjuda i en underbar citronbuljong med dill. Potatisen rostar vi tillsammans med palsternacka, morot och rödbeta. Gurkan blandar vi med yoghurt till en härlig dressing.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Sesam
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Palsternacka

1 st

Rödbeta

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Gurka

½ st

Citron

300 g

Kycklingbröstfilé

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Morot

1 portionspåse

Dill

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2665 kJ
Energi (kcal)637 kcal
Fett19.4 g
varav mättat8.8 g
Kolhydrater72.1 g
varav socker19.9 g
Protein46 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär palsternacka (oskalad) i kvartar på längden.

Tärna potatis (oskalad), rödbeta (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. 

Blanda rotfrukter, olivolja, salt och peppar på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, riv gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en ren kökshandduk.

Grovhacka dill.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Dela varje kycklingbröst i 3 bitar på en separat skärbräda.

Blanda kyckling, Vitlöksflörter, en skvätt olivolja och en nypa salt i en skål. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda gurkdressing
4

Blanda gurka, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. 

Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, dill och en generös skvätt citronjuice i en liten skål.

Tillsätt citronbuljong
5

Häll ner citronbuljong och smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan med kyckling, och sjud i 1-2 min.

Servera
6

Lägg upp kyckling, rostade rotfrukter och gurkdressing på tallrikar.

Ringla citronbuljong från stekpannan över kycklingen.

Strö sesamfrön över rotfrukter.

Servera med resterande citronklyftor.