Denna utsökt goda helgmiddag är färdig på en halvtimme och smakar som om en riktig mästerkock har stått i köket! Skäm bort familjen eller gästerna med citronpepparkyddad kyckling med honung- och senapsdressing och smörslungad kokt potatis med färsk persilja. Kvällens lyxiga tillbehör är en sallad med broccoli, äpple, bacon och tranbär som blir extra krämig med en dressing på crème fraiche och majonnäs som också fungerar som dippsås!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
250 g
Broccoli
300 g
Kycklingbröstfilé
400 g
Småpotatis
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)
70 g
Bacon, tärnad
10 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
1 g
Citronpeppar
1 st
Äpple
1 st
Bladpersilja
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Vatten till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft)
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, tillsätt smör och krydda potatis med en nypa salt och peppar.
Sätt åt sidan under lock.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt och citronpeppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Placera kyckling på ena sidan av en plåt med
bakplåtspapper.
Placera bacon på andra sidan av plåten.
Tillaga i ugnen i 12–13 min, eller tills kyckling är genomstekt
och bacon krispigt.
Lägg över bacon på en tallrik med hushållspapper. Låt svalna i 3–4 min innan du tillsätter den till salladen.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar.
Finhacka persilja.
Blanda crème fraiche, majonnäs, vatten, salt och en generös nypa peppar i en medelstor skål.
Blanda hälften av crème fraiche-dressingen, broccoli, äpple, bacon och tranbär i en stor skål.
Vänd färdig potatis med persilja.
Lägg upp kyckling, potatis och broccolisallad på tallrikar.
Ringla honung- och senapsdressing över kyckling.
Servera med resterande crème fraiche-dressing som dipp.