Skäm bort dig själv med en syndigt god middag i grekisk stil. Spröda hemmagjorda pommes kryddade med aromatisk oregano och halloumi stekt i honung och citron är precis så gott som det låter. Ihop med tzatziki och en fräsch sallad på bl.a. rädisor och spenat ringar du in alla grundsmaker, och serverar en exceptionellt god middag på nolltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Honung
Gurka
75
Gräddfil
75
Salladsmix
500
Potatis
Oregano
1
Gurka, piccolo
1
Torkad oregano
200
Halloumi
75
Rädisor
1
Vitlöksklyfta
1
Citron
Sätt ugnen på 220°C/240°C varmluft. Skär potatis i 0,5 cm tunna pommes. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Lägg pommesen på en plåt med bakplåtspapper.Ringla över olivolja*. Strö över oregano, citronzest, en nypa salt* och peppar*. Blanda runt och rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills pommesen är gyllene. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Skär halloumi i två skivor per person. Lägg skivorna i en bunke med kallt vatten för att dra ur sältan.
Finhacka vitlök. Riv gurka. Kvarta rädisor [1/2 påse, 2 pers].
Blanda gräddfil, vitlök och gurka i en skål, och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda rädisor, salladsmix, en skvätt citronjuice och olivolja* i en skål.
Häll av vattnet från halloumiskivorna och dutta torra med hushållspapper när det återstår 5 min av pommesens tillagningstid. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme och stek halloumiskivorna i ca 2 min på varje sida tills de är gyllene. Ringla över honungen och en skvätt citronjuice när det återstår 1 min av tillagningen, och vänd skivorna så de täcks.
Fördela oreganopommes, citron- och honungsstekt halloumi och sallad mellan era tallrikar. Servera med tzatziki och citronklyftor vid sidan av.