Kyckling- och nudelwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling- och nudelwok

Kyckling- och nudelwok

med sataysås och broccoli

I den här kycklingwoken med udonnudlar samsas många ingredienser som tillsammans utgör en fantastisk smakkombination. Stekt kyckling och grönsaker blandas med nudlar i en härlig work som smaksätts med sataysås, soja, sweet chilisås och lime. Visst börjar det vattnas i munnen?

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Proteinrik
Allergener:
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Broccoli

1 st

Lime

50 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

½ st

Lök

1 st

Pak choi

150 g

Udonnudlar, torkade

(Innehåller Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till sås

1 dl

Sparat nudelvatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3020 kJ
Energi (kcal)722 kcal
Fett19.9 g
varav mättat4.2 g
Kolhydrater85.1 g
varav socker22.3 g
Protein49.8 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Stek kyckling
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär lök i 1 cm tunna klyftor.

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Grovhacka pak choi.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär lime i klyftor.

Stek grönsaker
3

Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja på hög värme.

Stek broccoli, pak choi, lök, vitlök, salt och en nypa peppar i 7–8 min, tills mjuka.

Under tiden, blanda sataysås, sojasås, sweet chilisås, en skvätt limesaft och olivolja i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Koka nudlar
4

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av och skölj nudlar i kallt vatten.

Tillsätt nudlar till stekpannan med grönsaker.

Blanda samman
5

Tillsätt kyckling, sparat nudelvatten, sataysås och en skvätt limesaft till stekpannan med grönsaker.

Blanda väl och värm i 1 min.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen är för tjock.

Servera
6

Lägg upp kyckling- och nudelwok i skålar.

Pressa en skvätt limesaft.