I den här kycklingwoken med udonnudlar samsas många ingredienser som tillsammans utgör en fantastisk smakkombination. Stekt kyckling och grönsaker blandas med nudlar i en härlig work som smaksätts med sataysås, soja, sweet chilisås och lime. Visst börjar det vattnas i munnen?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125 g
Broccoli
1 st
Lime
50 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
½ st
Lök
1 st
Pak choi
150 g
Udonnudlar, torkade
(Innehåller Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
40 g
Sweet chilisås
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till sås
1 dl
Sparat nudelvatten
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skär lök i 1 cm tunna klyftor.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Grovhacka pak choi.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär lime i klyftor.
Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja på hög värme.
Stek broccoli, pak choi, lök, vitlök, salt och en nypa peppar i 7–8 min, tills mjuka.
Under tiden, blanda sataysås, sojasås, sweet chilisås, en skvätt limesaft och olivolja i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av och skölj nudlar i kallt vatten.
Tillsätt nudlar till stekpannan med grönsaker.
Tillsätt kyckling, sparat nudelvatten, sataysås och en skvätt limesaft till stekpannan med grönsaker.
Blanda väl och värm i 1 min.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen är för tjock.
Lägg upp kyckling- och nudelwok i skålar.
Pressa en skvätt limesaft.