Chicken wok
with broccoli and noodles
I den här kycklingwoken samsas många ingredienser som tillsammans utgör en fantastisk smakkombination. Vi börjar med att sprödsteka kycklingstrimor, och sen steker vi rödlök, broccoli, paprika och vitlök. Sen blandar vi kyckling och grönsaker med nudlar, jordnötssmör, sojasås, chilisås och lime. Låter det inte gott?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
125 g
Broccoli
1 st
Pak choi
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Lime
40 g
Sweet chilisås
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ st
Lök
150 g
Udon nudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
50 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
Ingår inte i din leverans
1.5 msk
Olivolja (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en mellanstor kastrull med saltat* vatten*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kycklingstrimlor, krydda med salt* och peppar*, och stek i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik.

Skär lök i 1 cm klyftor [1/2, 2P]. Skär broccoli i 2 cm buketter [1/2, 2P]. Skär paprika i halvor, kärna ur och skär i 1 cm strimlor. Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv en nypa limezest och skär sen lime i klyftor. TIPS: Du kan äta broccolistjälken. Ansa stjälken och tärna i 1-2 cm stora bitar.
Diska stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja* på hög värme. Tillsätt broccoli, paprika, lök, vitlök, och en nypa salt* och peppar*. Fräs tills gyllene eller tills paprika är mör, men fortfarande håller ihop, 7-8 min. Blanda jordnötssmör, sojasås, sweet chilisås, en skvätt limejuice och en skvätt olivolja* i en liten skål. Krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten så kokas grönsakerna fortare, och blir mjukare för barnen att äta.
När grönsakerna är nästan färdiga, tillsätt nudlar till det kokande vattnet, och koka i 1-2 min, eller tills al dente. Spara lite av nudelvattnet, och häll av resten. Tillsätt nudlar till stekpannan med grönsaker och ringla över lite olivolja*.
Tillsätt kyckling, nudelvatten* [1 dl | 2 dl] och jordnötssåsmix till stekpannan med grönsaker. Blanda väl och värm i 1 min. Tillsätt en extra skvätt nudelvatten om såsen är för tjock. TIPS: Klipp nudlarna med en sax om det är svårt att blanda allt.
Lägg upp wok i skålar, toppa nudlar med limezest och pressa resterande limeklyftor över vuxenportionerna.