Krämig blomkålspasta och bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Krämig blomkålspasta och bacon

med krispig grönkål och chiliflakes

Blomkålen i kvällens krämiga pasta rivs och göms i den oemotståndliga ost- och gräddsåsen – perfekt för barn som är kräsna när det kommer till grönsaker. Chilirostad grönkål och knaperstekt bacon ger hetta och sälta som blir ett fint komplement till den krämiga pastan.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

140 g

Bacon, tärnad

275 g

Blomkål

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

50 g

Grönkål, skuren

1 g

Chiliflakes

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

2 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4094 kJ
Energi (kcal)979 kcal
Fett58.7 g
varav mättat31 g
Kolhydrater78.4 g
varav socker11 g
Protein32.3 g
Salt2.7 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

3

Riv blomkål grovt.

Halvera citron.

4

Hetta upp smör i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Stek blomkål i 4–5 min, eller tills mjuk.

Under tiden, fördela grönkål i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, chiliflakes och en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 2–4 min, eller tills gyllene och krispig.

TIPS: 1) Håll öga på grönkålen så den inte bränns vid. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

5

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, sparat pastavatten och en nypa salt och peppar till pannan med blomkål.

Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Vänd ner pasta, en skvätt citronsaft och hälften av den finrivna osten i såsen.

6

Lägg upp pasta i skålar och strö över resterande finriven ost.

Toppa med bacon och chilirostad grönkål.