
Med det här familjevänliga konceptet kan maten anpassas så att alla blir nöjda. Barnen får milda, trygga smaker, och föräldrarna kan lägga till något extra för en lite vuxnare smak. Blomkålen i kvällens krämiga pasta rivs och göms i den oemotståndliga ost- och gräddsåsen – perfekt för barn som är kräsna när det kommer till grönsaker. Knaperstekt bacon ger härlig sälta och crunch, och chilirostad grönkål ger lite hetta för den som vill.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
140 g
Bacon, tärnad
275 g
Blomkål
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Buljong
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
50 g
Grönkål, skuren
1 g
Chiliflakes
1 st
Citrusfrukt
180 g
Makaroner
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
2 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Smör till stekning

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 3 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Riv blomkål grovt.
Halvera citrusfrukt.

Hetta upp smör i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Stek blomkål i 4–5 min, eller tills mjuk.
Under tiden, fördela grönkål i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, chiliflakes och en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 2–4 min, eller tills gyllene och krispig.
TIPS: 1) Håll öga på grönkålen så den inte bränns vid. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt matlagningsgrädde, buljong, sparat pastavatten och en nypa salt och peppar till pannan med blomkål.
Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat något.
Vänd ner pasta, en skvätt citrussaft och hälften av den finrivna osten i såsen.

Lägg upp pasta i skålar och strö över resterande finriven ost.
Toppa med bacon och chilirostad grönkål för den som vill.