Cajunstekt fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunstekt fläskkött

Cajunstekt fläskkött

med granatäpplebulgur och mild yoghurt

Ikväll steker vi mört fläskkött som vi kryddar med vår egen cajunblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är granatäpplebulgur med gurka och tomat. Vi toppar med krämig yoghurt och vackert grön persilja, och så är maten färdig.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4

Kycklingbuljong

½

Granatäpple

1

Gurka

2

Tomat

1

Bladpersilja

300

Fläskkotlett hel

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)470 kcal
Energi (kJ)1966 kJ
Fett14.1 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater42.8 g
varav socker14.5 g
Protein39.3 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl]. 

Rör i bulgur, kycklingbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills ‘al dente'. 

Häll av i en sil, och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, tärna gurka och tomat i 2 cm stora bitar.  

Finhacka persilja. 

Förbered granatäpple
3

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna [1/2 st, 2P] i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. 

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet. 

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Stek kött
4

Skär kött i 2 cm strimlor på en separat skärbräda.  

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kött och Ay Cajun-ba i 3-4 min, tills brynt och genomstekt.

Gör granatäpplebulgur
5

Blanda färdig bulgur med gurka, tomat, granatäpple, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp granatäpplebulgur på tallrikar och toppa med cajunstekt fläskkött. 

Servera med yoghurt och garnera med persilja.