
Gör vardagen lite enklare med våra smarta receptpaket för flera dagar. Paketet innehåller 3 recept som räcker till flera måltider under veckan. Recepten är enkla, med bara 2–3 steg vardera, och de samlas i en tydlig översikt med 6 steg. Skäm bort hela familjen med det här härliga frukostpaketet! Du får tre olika recept på overnight oats med chiafrön: med morot och hasselnötter, stekt äpple och valnötter respektive karamelliserad ananas och kokos. Förbered overnight oats kvällen före och fixa toppingen på morgonen – sen är det bara att njuta!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Havregryn
(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)
75 g
Chiafrön
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
1000 ml
Havredryck
450 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Honung
2 st
Äpple
8 g
Kanel
40 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Jordnötter, Sesam)
1 st
Morot
40 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
40 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Gluten, Råg, Korn, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam, Havre)
227 g
Ananasskivor
30 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Råg, Korn, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam, Havre)
1 msk
Smör till äpple
1 tsk
Socker till äpple
1 msk
Smör till kola
1 tsk
Socker till kola

Kvällen före:
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda chiafrön (25g), havregryn [1 pkt], kanel [1 pkt], riven morot, havredryck [1/3 av förpackningen], honung, tranbär och en nypa salt i en liten skål.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.

På morgonen:
Grovhacka hasselnötter.
Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta hasselnötter i 2–3 min tills lätt brynta och väldoftande. Lägg över i en liten skål.
Lägg upp overnight oats i skålar.
Toppa med yoghurt [1 pkt] och hasselnötter.

Kvällen före:
Halvera och kärna ur ett äpple. Riv det grovt.
Blanda chiafrön (25 g), havregryn [1 pkt], rivet äpple, havredryck [1/3 av förpackningen], honung och en nypa salt i en liten skål.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.

På morgonen:
Halvera och kärna ur det andra äpplet. Tärna det i 1 cm stora bitar.
Grovhacka valnötter.
Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta valnötter i 2–3 min tills lätt brynta och väldoftande. Lägg över i en liten skål.
Smält smör i kastrullen på medelvärme tillsammans med kanel [1 pkt] och socker. Tillsätt äppelbitar och stek i 3–4 min tills något mjuknat.
Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.
Lägg upp overnight oats i skålar.
Toppa med yoghurt [1 pkt], äpple och valnötter.

Kvällen före:
Häll av ananas och spara lagen.
Grovhacka ananas och lägg i en burk till nästa morgon.
Blanda chiafrön (25g), havregryn [1 pkt], ananaslag [2 msk], havredryck [1/3 av förpackningen] och en nypa salt i en liten skål.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.

På morgonen:
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta kokos i 3–4 min, eller tills gyllene.
Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme. Stek ananas i 2–3 min per sida, eller tills lätt brynt. Tillsätt smör och socker och stek i 2–4 min, tills karamelliserat.
Lägg över i en skål för att svalna.
Lägg upp overnight oats i skålar.
Toppa med yoghurt [1 pkt], ananas och kokos.