Snabba och smarriga recept som är perfekta för frukost i tre dagar. Innehåller receptkort med 3 x 2 steg och portionerade ingredienser för tre måltider för två personer. Svårt att vakna när alarmet ringer? När en riktig lyxfrukost väntar blir det lite lättare att komma upp ur sängen. Testa våra fattiga riddare med päronkompott, vår krämiga chiapudding med hallonsylt och granatäpple och våra tropiska overnight oats med ananas och kokos!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
100 g
Sirap
1 st
Päron
50 g
Chiafrön
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
360 ml
Kokosmjölk
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Granatäpple
100 g
Hallonsylt
25 g
Honung
100 g
Havregryn
(Innehåller Havre, Vete Kan innehålla Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)
1 burk
Ananasskivor
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
1 st
Ägg till smet
1 msk
Smör till stekning
1 msk
Smör till sås
1 dl
Vatten till havregryn
1 msk
Smör till kola
1 tsk
Socker till kola
Halvera bröd.
Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde i en stor djup tallrik.
Vänd bröd försiktigt i blandningen och ställ åt sidan i smeten i 10 min.
Under tiden, grovhacka mandlar [1 påse].
Hetta upp en liten kastrull på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en skål.
Halvera, kärna ur och skär päron i 1 cm stora bitar.
Smält smör i samma kastrull på medelvärme. Stek päron och sirap i 3–4 min, eller tills päronet har mjuknat något. Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.
Hetta upp en skvätt olivolja och smör i en stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt försiktigt fattiga riddare till pannan när smöret har smält. Stek i omgångar i 2–4 min, eller tills lätt brynta.
Lägg upp fattiga riddare på tallrikar och sikta över florsocker. Toppa med päronkompott och mandlar.
Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk [1 paket], honung och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Tillsätt yoghurt till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.
Grovhacka mandlar [1 påse].
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
Fördela hälften av chiapuddingen i glas, fortsätt med hallonsylt och hälften av granatäpplet, sen resterande chiapudding och sist resterande granatäpple. Toppa med mandlar.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Kvällen innan: Häll av ananaslag och spara lagen. Grovhacka ananas och lägg ananasbitar i en behållare med lock till dagen efter.
Blanda chiafrön (25 g), vatten, ananaslag [2 msk], kokosmjölk [1 paket], havregryn och en nypa salt i en liten skål.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
På morgonen: Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta riven kokos i 3–4 min, eller tills gyllene.
Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme.
Stek ananas i 2–3 min på varje sida, eller tills lätt brynt.
Tillsätt smör och socker och stek i 2–4 min, eller tills gyllene och karamelliserat.
Ställ åt sidan i en skål för att svalna.
Häll upp overnight oats i skålar och toppa med karamelliserad ananas och rostad kokos.