
Ikväll lagar vi ljuvliga köftebiffar som får en spännande twist av att färsen innehåller kryddblandningen Panamat och vitlök. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är granatäppletabbouleh med bulgur, gurka, tomat och spenat. Vi toppar med gräddfil och vackert grön mynta, och så är maten färdig!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 g
Panamat
250 g
Blandfärs
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
1 portionspåse
Mynta
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
60 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1 st
Tomat
12.5 g
Ströbröd
(Innehåller: Vete, Gluten)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Paprika
40 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 1)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].
Tillsätt bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9-10 min, eller tills "al dente".

Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda blandfärs, Panamat, ägg [1 st | 2 st], ströbröd [½ påse, 2P], vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en skål.
Rulla färsen till avlånga biffar (3 per person) med fuktiga händer.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar, vänd dem regelbundet, i 2-3 min, eller tills brynta.
Sänk till medelvärme och stek dem i 6-7 min, eller tills genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Grovhacka gurka och tomat.
Finhacka mynta.
Skölj spenat.
Skär paprika i 1 cm stora bitar.

Blanda färdig bulgur med gurka, tomat, spenat, paprika och tranbär i en stor skål. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Lägg upp tabbouleh i skålar.
Toppa med biffar.
Servera med gräddfil och garnera med mynta.