Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Vem kan säga nej till spröda nachos med ost och pulled chicken? Denna enkla rätt är superlätt att svänga ihop – medan osten smälter över tortillachipsen i ugnen lagar vi kyckling som vi vänder med hälften av BBQ-såsen, och sen blandar vi resten av BBQ-såsen med crème fraiche till en krämig dippsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
100 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
150 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
1 st
Jalapeno
120 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Lägg över kyckling på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt. Tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.
Använd två gafflar för att riva den färdiga kycklingen i mindre bitar. Blanda med hälften av BBQ-såsen.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär jalapeno i tunna skivor.
Fördela tortillachips på en plåt med bakplåtspapper och strö över ost. Toppa med jalapeno.
Grädda i ugnen i 4–5 min, eller tills osten har smält.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda gräddfil, resterande BBQ-sås, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Servera nachos toppade med kyckling direkt från plåten.
Servera BBQ-dipp vid sidan av.