
På jakt efter middagsmat som går hem hos hela familjen? Vem kan tacka nej till krispiga pommes av potatis och palsternacka och gyllenstekt halloumi med BBQ-panering? En kål- och äppelsallad med tranbär och honung- och ingefärsdressing och en gräddfilssås med vitlökssmak blir perfekta tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
½ st
Vitlöksklyfta
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Senap)
150 g
Strimlad salladsmix
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
20 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
200 g
Halloumi
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Äpple
50 g
Honung- & ingefärsdressing
1 st
Palsternacka
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Vatten till panering
1 msk
Mjöl till panering
1 msk
Olja till stekning

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, vitlök och majonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda äpple, tranbär, salladsmix, honung- och ingefärsdressing och salt i en stor skål.

Skär halloumi i 1 cm tunna skivor (3 per person).
Blanda BBQ-sås och vatten i en djup tallrik.
Blanda panko, Ay Cajun-ba och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.
Lägg vetemjöl i en tredje djup tallrik.

Panera halloumi först i mjöl, sen i BBQ-sås och sist i panko.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
När det återstår 6 min av potatisens tillagningstid, stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Lägg upp halloumi, pommes och sallad på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing som dipp.