Skip to main content
BBQ-panerad halloumi
BBQ-panerad halloumi

BBQ-panerad halloumi

med pommes och kål- och äppelsallad

På jakt efter middagsmat som går hem hos hela familjen? Vem kan tacka nej till krispiga pommes av potatis och palsternacka och gyllenstekt halloumi med BBQ-panering? En kål- och äppelsallad med tranbär och honung- och ingefärsdressing och en gräddfilssås med vitlökssmak blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

½ st

Vitlöksklyfta

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Senap)

150 g

Strimlad salladsmix

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

20 g

Tranbär

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Äpple

50 g

Honung- & ingefärsdressing

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Vatten till panering

1 msk

Mjöl till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)4326 kJ
Energi (kcal)1034 kcal
Fett48.1 g
varav mättat22.8 g
Kolhydrater120.1 g
varav socker40.6 g
Kostfiber10.9 g
Protein32.9 g
Salt6 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda vitlöksdressing
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök och majonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda äpple, tranbär, salladsmix, honung- och ingefärsdressing och salt i en stor skål.

Förbered panering
4

Skär halloumi i 1 cm tunna skivor (3 per person).

Blanda BBQ-sås och vatten i en djup tallrik.

Blanda panko, Ay Cajun-ba och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Lägg vetemjöl i en tredje djup tallrik.

Stek halloumi
5

Panera halloumi först i mjöl, sen i BBQ-sås och sist i panko.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

När det återstår 6 min av potatisens tillagningstid, stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Servera
6

Lägg upp halloumi, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med vitlöksdressing som dipp.