
Ikväll bjuder vi på en fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga recept innehåller perfekt stekt bbq-marinerad kyckling, bulgur, och färsk paprika, gurka och mango. Vi toppar med picklad rödlök och härligt stark srirachamajo.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
170 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
½ st
Rödlök
280 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
½ st
Mango
1 st
Paprika
1 st
Gurka
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap)
3 tsk
Socker (steg 1)
8 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)

Blanda vitvinsvinäger, socker* [3 tsk | 6 tsk] och en nypa salt* i en liten skål tills socker och salt är upplöst. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Rör i rödlök i lagen, tillsätt vatten* tills den är täckt. Ställ åt sidan tills servering, rör om då och då.

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. Krydda med salt* och peppar*.

Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar. Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Grovhacka gurka.

Häll av lag från rödlök precis innan den ska serveras.

Lägg upp bulgur och BBQ-marinerad kyckling i skålar. Toppa med paprika, gurka, mango och picklad rödlök i var sitt hörn. Servera med srirachamajonnäs. TIPS: Blanda srirachamajonnäs med en skvätt vatten om du tycker att den är för stark.