Ikväll bjuder vi på en fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga recept innehåller perfekt stekt bbq-marinerad kyckling, bulgur, och färsk paprika, gurka och mango. Vi toppar med picklad rödlök och härligt stark srirachamajo.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170 g
Bulgur
(InnehållerVete, Gluten)25 ml
Vitvinsvinäger
(InnehållerSulfiter)½ st
Rödlök
280 g
Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad
½ st
Mango
1 st
Paprika
1 st
Gurka
50 g
Srirachamajonnäs
(InnehållerÄgg, Senap)3 tsk
Socker (steg 1)
8 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
Blanda vitvinsvinäger, socker* [3 tsk | 6 tsk] och en nypa salt* i en liten skål tills socker och salt är upplöst. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Rör i rödlök i lagen, tillsätt vatten* tills den är täckt. Ställ åt sidan tills servering, rör om då och då.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. Krydda med salt* och peppar*.
Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar. Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Grovhacka gurka.
Häll av lag från rödlök precis innan den ska serveras.
Lägg upp bulgur och BBQ-marinerad kyckling i skålar. Toppa med paprika, gurka, mango och picklad rödlök i var sitt hörn. Servera med srirachamajonnäs. TIPS: Blanda srirachamajonnäs med en skvätt vatten om du tycker att den är för stark.