BBQ-marinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med färska grönsaker och srirachamajonnäs

Ikväll bjuder vi på en fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga recept innehåller perfekt stekt bbq-marinerad kyckling, bulgur, och färsk paprika, gurka och mango. Vi toppar med picklad rödlök och härligt stark srirachamajo.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Rödlök

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

½ st

Mango

1 st

Paprika

1 st

Gurka

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

3 tsk

Socker (steg 1)

8 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3119 kJ
Energi (kcal)745 kcal
Fett23.1 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater81.4 g
varav socker26.8 g
Protein42.5 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Pickla rödlök 
1

Blanda vitvinsvinäger, socker* [3 tsk | 6 tsk] och en nypa salt* i en liten skål tills socker och salt är upplöst. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Rör i rödlök i lagen, tillsätt vatten* tills den är täckt. Ställ åt sidan tills servering, rör om då och då.

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. Krydda med salt* och peppar*.

Stek kyckling
3

Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered frukt & grönt
4

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar. Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Grovhacka gurka.

Häll av rödlök
5

Häll av lag från rödlök precis innan den ska serveras.

Servera
6

Lägg upp bulgur och BBQ-marinerad kyckling i skålar. Toppa med paprika, gurka, mango och picklad rödlök i var sitt hörn. Servera med srirachamajonnäs. TIPS: Blanda srirachamajonnäs med en skvätt vatten om du tycker att den är för stark.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image