Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i vår bahn mi-baguette med glaserat fläsk. Vi serverar denna klassiska vietnamesiska rätt med hemmagjorda pommes och en smarrig sallad med syltade grönsaker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Morot
1 st
Lime
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1 portionspåse
Mynta & koriander
300 g
Fläskytterfilé
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
300 g
Potatis
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
100 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 st
Salladslök
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Olja till vitlöksolja
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
Placera baguette direkt på ugnsgallret och rosta i 7–8 min. Ställ åt sidan.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera lime och pressa limesaft i en stor skål. Tillsätt socker, salt, morot och schalottenlök.
Vänd morot och schalottenlök i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.
Finhacka mynta och koriander.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Under tiden, skär kött i skivor (4 per person) på en separat skäbräda och krydda med Ginger Ninja.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2–3 min per sida, eller tills gyllene. Tillsätt sojasås och socker och vänd runt. Stek i ytterligare 1–2 min, tills köttet är glaserat.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, vänd ner gurka och örter i skålen med syltad morot och schalottenlök.
Skär en öppning i baguetter och bre lite srirachamajonnäs.
Fyll med kött och en del av salladen.
Servera med pommes, resterande srirachamajonnäs och resterande sallad.