Banh mi-baguette och glaserat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Banh mi-baguette och glaserat fläsk

Banh mi-baguette och glaserat fläsk

med limesyltad morot och färsk mynta

Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i vår bahn mi-baguette med glaserat fläsk. Vi serverar denna klassiska vietnamesiska rätt med hemmagjorda pommes och en smarrig sallad med syltade grönsaker.

Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

1 st

Lime

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Mynta & koriander

300 g

Fläskytterfilé

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

300 g

Potatis

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

100 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till vitlöksolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4680 kJ
Energi (kcal)1119 kcal
Fett57.5 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater110.1 g
varav socker22.7 g
Protein45.9 g
Salt7.4 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

Placera baguette direkt på ugnsgallret och rosta i 7–8 min. Ställ åt sidan.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Sylta morot och lök
2

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera lime och pressa limesaft i en stor skål. Tillsätt socker, salt, morot och schalottenlök.

Vänd morot och schalottenlök i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.

Förbered råvaror
3

Finhacka mynta och koriander.

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Stek kött
4

Under tiden, skär kött i skivor (4 per person) på en separat skäbräda och krydda med Ginger Ninja.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 2–3 min per sida, eller tills gyllene. Tillsätt sojasås och socker och vänd runt. Stek i ytterligare 1–2 min, tills köttet är glaserat.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Under tiden, vänd ner gurka och örter i skålen med syltad morot och schalottenlök.

Servera
6

Skär en öppning i baguetter och bre lite srirachamajonnäs.

Fyll med kött och en del av salladen.

Servera med pommes, resterande srirachamajonnäs och resterande sallad.