HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBangers & Mash Med En Twist
topBanner
Bangers & mash med en twist

Bangers & mash med en twist

tranbärssås och persilja

Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Purjolök

2.67 msk

Blomkål

1 dl

Potatis

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av sesam)

Korv, gris/nötkött

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Bladpersilja

Rödlök

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)665.5774 kJ
Energi (kcal)159.0768 kcal
Fett16.6402 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater1.995 g
varav socker0.1 g
Protein0.1965 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Skala potatis och skär den i 2 cm stora bitar. Dela blomkål [1/2 st, 2 pers] i mindre buketter. Tillsätt potatis och blomkål i kastrullen och koka i 10-15 min tills de blivit mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka grönsakerna i kastrullen. Lägg på ett lock så de håller värmen.

2

Ansa och finhacka purjo [1/2 st, 2 pers]. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme och fräs purjolök i 5-6 min tills den mjuknat. Ta stekpannan från värmen och ställ åt sidan. Lägg purjolök i en skål.

3

Grovhacka persilja. Finhacka rödlök. Ta fram en ny stekpanna och hetta upp en skvätt olja* på medelvärme. Stek rödlök och tranbär i 1-2 min. Häll i balsamvinäger och rör om i 30 s. Tillsätt hälften av smöret* och strö över hälften av persiljan. Låt smöret smälta och tillsätt därefter vatten* [1 dl | 2 dl]. Låt såsen sjuda i 2-3 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olja* på medelvärme i stekpannan du använde till purjolöken. Stek korven [1/2 paket, 2 pers] jämnt på alla sidor i ca 8 min. VIKTIGT: Korvarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten. 

5

Tillsätt resten av smöret* samt purjo till potatisen och blomkålen och krydda med salt* och peppar*. Mixa grönsakerna till ett slätt mos med en elvisp. Lägg på ett lock så moset håller värmen. TIPS: 1)Tillsätt en skvätt mjölk om du vill ha ett krämigare mos. 2) Det går också bra att mosa med en gaffel eller stavmixer.

6

Fördela moset och korvarna mellan era tallrikar och toppa med tranbärssås. Garnera med resterande persilja.