HelloFresh
Bangers & mash med en twist

Bangers & mash med en twist

tranbärssås och persilja

Barnvänlig

Stig in i en storbritannisk pub och sätt tänderna i Bangers and Mash som fått en skandinavisk ansiktslyftning. Den intensiva tranbärssåsen bidrar med syrlighet och skapar en perfekt kontrast. Avsluta med en nypa grönskande persiilja på toppen.

Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ paket

Korv, gris/nötkött

500 g

Potatis

225 g

Blomkål

75 g

Purjolök

1 påse

Bladpersilja

1 st

Rödlök

20 g

Tranbär

25 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

40 g

Smör*

(Innehållermjölk)

1 dl

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3590 kJ
Energi (kcal)858 kcal
Fett46 g
varav mättat23 g
Kolhydrater90 g
varav socker24 g
Kostfiber10 g
Protein19 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull.

Skala potatis och skär den i 2 cm stora bitar. Dela blomkål [1/2 st, 2 pers] i mindre buketter.

Tillsätt potatis och blomkål i kastrullen och koka i 10-15 min tills de blivit mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka grönsakerna i kastrullen. Lägg på ett lock så de håller värmen.

2

Ansa och finhacka purjo [1/2 st, 2 pers].

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme och fräs purjolök i 5-6 min tills den mjuknat.

Ta stekpannan från värmen och ställ åt sidan. Lägg purjolök i en skål.

3

Grovhacka persilja. Finhacka rödlök.

Ta fram en ny stekpanna och hetta upp en skvätt olja* på medelvärme. Stek rödlök och tranbär i 1-2 min. Häll i balsamvinäger och rör om i 30 s.

Tillsätt hälften av smöret och strö över hälften av persiljan. Låt smöret smälta och tillsätt därefter vatten [1 dl | 2 dl]. Låt såsen sjuda i 2-3 min. Smaksätt med en nypa salt och peppar.

4

Hetta upp en skvätt olja* på medelvärme i stekpannan du använde till purjolöken.

Stek korven [1/2 paket, 2 pers] jämnt på alla sidor i ca 8 min.

VIKTIGT: Korvarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

5

Tillsätt resten av smöret samt purjo till potatisen och blomkålen och krydda med salt och peppar*.

Mixa grönsakerna till ett slätt mos med en elvisp. Lägg på ett lock så moset håller värmen.

TIPS: 1)Tillsätt en skvätt mjölk om du vill ha ett krämigare mos. 2) Det går också bra att mosa med en gaffel eller stavmixer.

6

Fördela moset och korvarna mellan era tallrikar och toppa med tranbärssås. Garnera med resterande persilja.

Smaklig måltid!