Bangers & mash med en twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bangers & mash med en twist

Bangers & mash med en twist

tranbärssås och persilja

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Purjolök

225

Blomkål

500

Potatis

20

Tranbär

Korv

25

Balsamvinäger

1

Bladpersilja

1

Rödlök

Ingår inte i din leverans

2.67

Smör

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)159 kcal
Energi (kJ)666 kJ
Fett16.64 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater2 g
varav socker0.1 g
Protein0.2 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Skala potatis och skär den i 2 cm stora bitar. Dela blomkål [1/2 st, 2 pers] i mindre buketter. Tillsätt potatis och blomkål i kastrullen och koka i 10-15 min tills de blivit mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka grönsakerna i kastrullen. Lägg på ett lock så de håller värmen.

2

Ansa och finhacka purjo [1/2 st, 2 pers]. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme och fräs purjolök i 5-6 min tills den mjuknat. Ta stekpannan från värmen och ställ åt sidan. Lägg purjolök i en skål.

3

Grovhacka persilja. Finhacka rödlök. Ta fram en ny stekpanna och hetta upp en skvätt olja* på medelvärme. Stek rödlök och tranbär i 1-2 min. Häll i balsamvinäger och rör om i 30 s. Tillsätt hälften av smöret* och strö över hälften av persiljan. Låt smöret smälta och tillsätt därefter vatten* [1 dl | 2 dl]. Låt såsen sjuda i 2-3 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olja* på medelvärme i stekpannan du använde till purjolöken. Stek korven [1/2 paket, 2 pers] jämnt på alla sidor i ca 8 min. VIKTIGT: Korvarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten. 

5

Tillsätt resten av smöret* samt purjo till potatisen och blomkålen och krydda med salt* och peppar*. Mixa grönsakerna till ett slätt mos med en elvisp. Lägg på ett lock så moset håller värmen. TIPS: 1)Tillsätt en skvätt mjölk om du vill ha ett krämigare mos. 2) Det går också bra att mosa med en gaffel eller stavmixer.

6

Fördela moset och korvarna mellan era tallrikar och toppa med tranbärssås. Garnera med resterande persilja.