HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBaguette Med Kallrökt Lax
topBanner
Baguette med kallrökt lax

Baguette med kallrökt lax

ugnsbakad dillpotatis och söt senapsdressing

Här får ni en perfekt måltid till en lunch, eller till en kvällsmat som ska gå fort. Ljuvligt spröd baguette med vitlök, toppas med kallrökt lax, vackra gurkband, skivad lök, och honungs- och senapsdressing med dill. Vår goda baguette serverar vi med ugnsbakad dillpotatis och krämig majonnäs.

Taggar:Plåtmat
Allergener:SenapGlutenVeteFiskÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Potatis

½ st

Lök

1 st

Gurka

1 portionspåse

Dill

12.5 g

Honung

6 g

Senap

(InnehållerSenap)

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Baguette

(InnehållerGluten, VeteKan innehållaSesam)

100 g

Kallrökt lax

(InnehållerFisk)

30 g

Salladsmix

25 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)940 kcal
Energi (kJ)3932 kJ
Fett50.5 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater99.63 g
varav socker14.9 g
Protein25.32 g
Salt3.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

2

Skär lök [½ st, 2P] i tunna skivor. Skala gurka i långa band med en potatisskalare. Finhacka dill. Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].

3

Blanda honung [1/2 paket, 2P], senap [1/2 paket, 2P], olivolja [2 msk | 4 msk] och hälften av dillen i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

4

Finhacka eller pressa vitlök. Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål. Dela bröd på längden. Bre brödet med vitlöksolja. Rosta det på ett galler i ugnen i 7-8 min.

5

Blanda färdigrostad potatis med resterande dill.

6

Bygg baguette med kallrökt lax, honungs- och senapsdressing, gurka, lök och salladsmix. Servera dillpotatis och majonnäs vid sidan av.