HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatiska Vegofritters
topBanner
Asiatiska vegofritters

Asiatiska vegofritters

med vildris-sallad och sesammajonnäs

Ikväll går den kulinariska resan till Asien, och vi frestar med underbara vegofritters med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en vildris-sallad med rödkål, spetskål och morot , picklad gurka och sesammajonnäs!

Taggar:VegetariskStark
Allergener:GlutenSojaSesamÄggSenapSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Salladslök

2 st

Morot

1 st

Ingefära

150 g

Förskuren spetskål

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

150 g

Rödkål, förskuren

150 g

Basmati vildris

50 g

Svart sesammajonnäs

(InnehållerGluten, Soja, Sesam, Ägg, Senap)

20 g

Sriracha

1 st

Gurka

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(InnehållerSulfiter)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)651 kcal
Energi (kJ)2723 kJ
Fett20.48 g
varav mättat3 g
Kolhydrater93.81 g
varav socker19.3 g
Protein20.37 g
Salt6.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Häll av vattnet och skölj ris i kallt vatten.

2

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna. Riv morot (oskalad) grovt. Riv ingefära (oskalad). Skala gurka i långa band med en potatisskalare. Blanda gurka, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Tillsätt vatten tills gurkan är täckt. Rör om om och ställ åt sidan. Spara lite av lagen [1 msk | 2 msk] till vildris-salladen, innan du häller av resten innan servering.

 

3

Blanda rödkål, hälften av spetskål, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Massera i 30 sek, tills mjuk, och ställ åt sidan.

4

Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål. Rör i vit salladslök, ingefära, resterande spetskål, hälften av moroten och hälften av sojasåsen. Tillsätt panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar, och blanda väl.

 

5

Hetta upp två stekpannor på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Forma fritters med en sked (3 per person) och platta till dem med en stekspade. Stek i 4-5 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över till en tallrik med hushållspapper. Blanda kål med ris, resterande sojasås, resterande morot, sparad gurklag [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder.

 

6

Lägg upp asiatiska vegofritters, vildris-sallad och picklad gurka på tallrikar. Ringla över srirachasås och garnera med grön salladslök. Servera med sesammajonnäs.