Asiatiska grönsaksbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska grönsaksbiffar

Asiatiska grönsaksbiffar

med långkornigt ris och syltad gurka

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll går den kulinariska resan till Asien, och vi lagar en smakrik och färgglad vegetarisk rätt. Vad sägs om sprödstekta grönsaksbiffar med panko, salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås? Som tillbehör serverar vi kokt ris och en krispig kålsallad med syltad gurka, och srirachasås och svart sesammajonnäs ger hetta och krämighet. Smaklig måltid!

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Stark
Mjölkfri
Klimatsmart
Klimatsmart
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Salladslök

1 st

Morot

1 st

Ingefära

150 g

Förskuren spetskål

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

10 g

Sriracha

1 st

Gurka

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

150 g

Långkornigt vitt ris

½ st

Lime

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2572 kJ
Energi (kcal)615 kcal
Fett20.6 g
varav mättat3 g
Kolhydrater85.4 g
varav socker11.6 g
Protein18.2 g
Salt5.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Sylta gurka
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Riv ingefära (oskalad) fint.

Skölj spenat.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Blanda en generös skvätt limesaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Vänd ner gurka i lagen och ställ åt sidan.

Förbered biffar
3

Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål.

Tillsätt panko, salladslök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], hälften av kålen, morot, sojasås [1/2 paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar och blanda väl.

Stek biffar
4

Hetta upp en stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Forma smeten till biffar (3 per person) med en sked och platta till dem med en stekspade.

Stek i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Vänd inte biffar för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda sallad
5

Rör ner spenat, resterande kål och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i skålen med syltad gurka.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp vegobiffar, ris och sallad på tallrikar.

Toppa med srirachasås [1/2 paket, 2P] och servera med sesammajonnäs.

TIPS: Skippa srirachasås eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.