
Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i kvällens middag. Vi lagar panerad fläskkotlett och serverar den med fluffigt ris, limedoftande kålsallad med kålrabbi och en smakrik kokossås med ingefära.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Koriander
1 st
Citrusfrukt
150 g
Jasminris
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
4 g
Ga-Laksa
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Vete, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
2 tsk
Ingefära
150 g
Rödkål, förskuren
250 g
Skivad fläskkotlett
180 ml
Kokosmjölk
½ st
Kålrabbi, vit
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sås

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Under tiden, riv ingefära fint.
Riv eller pressa vitlök fint.
Halvera lime.
Skala och skär kålabbi i 1/2 cm breda stavar.
Blanda rödkål, kålrabbi, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda vetemjöl, salt, Ga-Laksa och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Lägg panko i en tredje djup tallrik.
Krydda kött med salt och vänd först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en tallrik.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. 2) Stek i omgångar om det inte får plats. 3) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme.
Fräs ingefära och vitlök under omrörning i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Rör i kokosmjölk, sojasås och en generös skvätt limesaft.
Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat.
Under tiden, grovhacka koriander.

Skär kött i skivor.
Lägg upp ris och sallad i skålar och toppa med kött.
Ringla över kokossås.
Garnera vuxenportionerna med koriander.