Asiatisk panerad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk panerad fläskkotlett

Asiatisk panerad fläskkotlett

med ingefärs- och kokossås och kålsallad

Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i kvällens middag. Vi lagar panerad fläskkotlett och serverar den med fluffigt ris, limedoftande kålsallad med kålrabbi och en smakrik kokossås med ingefära.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Koriander

1 st

Lime

150 g

Jasminris

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

4 g

Ga-Laksa

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

150 g

Rödkål, förskuren

250 g

Skivad fläskkotlett

180 ml

Kokosmjölk

½ st

Kålrabbi, vit

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3953 kJ
Energi (kcal)945 kcal
Fett38.1 g
varav mättat19.4 g
Kolhydrater106.3 g
varav socker9 g
Protein42.9 g
Salt5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda sallad
2

Under tiden, riv ingefära fint.

Riv eller pressa vitlök fint.

Halvera lime.

Skala och skär kålabbi i 1/2 cm breda stavar.

Blanda rödkål, kålrabbi, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Panera kött
3

Blanda vetemjöl, salt, Ga-Laksa och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

Krydda kött med salt och vänd först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en tallrik.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. 2) Stek i omgångar om det inte får plats. 3) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
5

Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme.

Fräs ingefära och vitlök under omrörning i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Rör i kokosmjölk, sojasås och en generös skvätt limesaft.

Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat.

Under tiden, grovhacka koriander.

Servera
6

Skär kött i skivor.

Lägg upp ris och sallad i skålar och toppa med kött.

Ringla över kokossås.

Garnera vuxenportionerna med koriander.