Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i kvällens middag. Vi lagar panerad fläskkotlett och serverar den med fluffigt ris, limedoftande kålsallad med kålrabbi och en smakrik kokossås med ingefära.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Koriander
1 st
Lime
150 g
Jasminris
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
4 g
Ga-Laksa
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
2 tsk
Ingefära
150 g
Rödkål, förskuren
250 g
Skivad fläskkotlett
180 ml
Kokosmjölk
½ st
Kålrabbi, vit
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, riv ingefära fint.
Riv eller pressa vitlök fint.
Halvera lime.
Skala och skär kålabbi i 1/2 cm breda stavar.
Blanda rödkål, kålrabbi, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Blanda vetemjöl, salt, Ga-Laksa och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Lägg panko i en tredje djup tallrik.
Krydda kött med salt och vänd först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. 2) Stek i omgångar om det inte får plats. 3) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme.
Fräs ingefära och vitlök under omrörning i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Rör i kokosmjölk, sojasås och en generös skvätt limesaft.
Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat.
Under tiden, grovhacka koriander.
Skär kött i skivor.
Lägg upp ris och sallad i skålar och toppa med kött.
Ringla över kokossås.
Garnera vuxenportionerna med koriander.