topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk Sloppy Joe

Amerikansk Sloppy Joe

med rödkålsslaw och pommes

Sloppy Joe är en mycket populär sandwich i USA, och i kväll hämtar vi inspiration från staterna. Vår smaskiga variant innehåller nötfärs och lök stekt med ketchup, senap och Worcestershiresås, och så toppar vi med en fräsch rödkålsslaw. Vi serverar vår Sloppy Joe med hemgjord krispig klyftpotatis.

Taggar:
Enkel
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Soja
Gluten
Korn
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

½ st

Salladslök

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75 g

Rödkål, förskuren

225 g

Nötfärs

6 g

Senap

(Innehåller Senap)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Vatten (steg 4)

2 msk

Ketchup (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3624 kJ
Energi (kcal)866 kcal
Fett41.6 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater96.9 g
varav socker18.4 g
Protein36 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Gör rödkålsslaw
2

Under tiden, skär salladslök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Blanda majonnäs, vatten [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt rödkål och blanda. 

Stek färs
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs med en nypa salt i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt sås
4

Rör ner ketchup [2 msk | 4 msk], senap [1/2 paket, 2P], worcestershiresås och vatten [1 msk | 2 msk] i stekpannan.

Sjud i 1 min, eller tills lätt tjocknat. Krydda med en nypa salt och peppar.

Ta av från värme och täck med lock.

Värm bröd
5

Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3–4 min, tills genomvarma, när det återstår 4 min av potatisens tillagningstid.

Servera
6

Dela brödet på mitten.

Lägg nötfärs på briochebröd och toppa med en sked rödkålsslaw.

Strö över salladslök.

Servera med pommes och resterande rödkålsslaw.