
American-style bakad potatis och stekt bacon
med kålsallad och yoghurt
Ikväll drömmer vi oss bort till Amerika och lagar American-style bakad potatis med cajunkryddor. Vi toppar vår potatis med stekt bacon, salladslök och yoghurt, och serverar den med en fräsch kålsallad med kålmix, gurka, äpple och solroskärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
500 g
Bakpotatis
1 st
Gurka
1 st
Äpple
1 st
Salladslök
140 g
Bacon, tärnad
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
150 g
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Lök
10 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
¼ tsk
Salt (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i kvartar, pricka dem med en gaffel och placera dem på en sida av en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.
Rosta i 25-35 min, tills gyllene och mjuk.

Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar.
Kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka lök.

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon och lök i 4-5 min, tills gyllene.

Ta stekpannan av värme och låt den svalna något.
Rör sen i BBQ-sås så bacon täcks. Ställ åt sidan.

Blanda kålmix, gurka och äpple i en stor skål.
Rör i yoghurt [2 msk | 4 msk], krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Lägg upp bakad potatis och sallad på tallrikar.
Toppa potatis med yoghurt, baconmix och lite salladslök.
Garnera sallad med resterande yoghurt, resterande salladslök och solroskärnor [1/2 paket, 2P].