American-style bakad potatis och stekt bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
American-style bakad potatis och stekt bacon

American-style bakad potatis och stekt bacon

med kålsallad och yoghurt

Ikväll drömmer vi oss bort till Amerika och lagar American-style bakad potatis med cajunkryddor. Vi toppar vår potatis med stekt bacon, salladslök och yoghurt, och serverar den med en fräsch kålsallad med kålmix, gurka, äpple och solroskärnor.

Taggar:
Glutenfri
Barnvänlig
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Bakpotatis

1

Gurka

1

Äpple

1

Salladslök

140

Bacon, tärnad

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

150

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Lök

10

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)617 kcal
Energi (kJ)2582 kJ
Fett25.4 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater74.6 g
varav socker27.8 g
Protein22.4 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i kvartar, pricka dem med en gaffel och placera dem på en sida av en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.

Rosta i 25-35 min, tills gyllene och mjuk. 

Förbered frukt och grönt
2

Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar.

Kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka lök. 

Stek bacon
3

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon och lök i 4-5 min, tills gyllene.

Tillsätt BBQ-sås
4

Ta stekpannan av värme och låt den svalna något.

Rör sen i BBQ-sås så bacon täcks. Ställ åt sidan.

Blanda kålsallad
5

Blanda kålmix, gurka och äpple i en stor skål.

Rör i yoghurt [2 msk | 4 msk], krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp bakad potatis och sallad på tallrikar.

Toppa potatis med yoghurt, baconmix och lite salladslök.

Garnera sallad med resterande yoghurt, resterande salladslök och solroskärnor [1/2 paket, 2P].