Skip to main content
Zucchini- och spenatlasagne
Zucchini- och spenatlasagne

Zucchini- och spenatlasagne

med gouda och hemlagad ostsås

Lasagne är kanske den ultimata mysmaten – den perfekta kombinationen av pasta, ost och sås. Den här vegetariska versionen innehåller förutom den klassiska bechamelsåsen spenat och rostad zucchini och serveras med pumpakärnor som topping.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Färska lasagneplattor

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja, Ägg)

2 st

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

100 g

Spenat

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Spelt, Råg, Vete, Sesam, Kamut, Korn, Jordnötter, Havre, Nötter, Gluten)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1.5 dl

Mjölk till bechamel

1.5 dl

Vatten till sås

2 msk

Smör till bechamel

2 msk

Mjöl till bechamel

½ tsk

Salt till bechamel

Näringsvärden

Energi (kJ)3499 kJ
Energi (kcal)836 kcal
Fett49.4 g
varav mättat32.7 g
Kolhydrater70.6 g
varav socker15.7 g
Protein27.8 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Rosta zucchini
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär zucchini i 0,5 cm tjocka skivor.

Placera zucchini på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills mjuk.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda matlagningsgrädde, mjölk, vatten och grönsaksbuljong i en medelstor skål.

Skölj spenat.

Laga bechamelsås
3

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme. Stek vitlök och lök i 1–2 min, eller tills mjuka och väldoftande.

Tillsätt mjöl och vispa i 1–2 min, tills den tjocknade blandningen har en nötaktig lukt.

Tillsätt gräddblandningen gradvist under omrörning i 3–4 min, eller tills tjocknat.

Tillsätt spenat, salt, riven ost och en nypa peppar. Rör tills spenaten har mjuknat.

Förbered lasagne
4

Bre ut ett lager sås i botten på en ugnsform. Toppa med ett lager lasagneplattor.

Fortsätt med zucchini och upprepa därefter med resterande lager. Spara lite sås till toppen.

Avsluta lasagnen med ett lager sås och toppa med gouda.

TIPS: 1) Gör lasagnen medan såsen är varm och lättflytande. 2) Använd en större ugnsform till 3 eller 4 personer.

Grädda lasagne
5

Grädda lasagne i ugnen i 15–20 min, eller tills osten är gyllene.

TIPS: Låt lasagnen vila i 10 min om du inte har bråttom. Det gör den mindre rinnig och lättare att skära bitar av.

Servera
6

Lägg upp lasagne på tallrikar och toppa med pumpakärnor.